Νέες «βόμβες» Χατζηκωστή για τον Μητσοτάκη και τον υπόγειο ρόλο του στο Κυπριακό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στη χώρα μας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη, με την οποία διέψευδε τα όσα συγκλονιστικά είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Εστία», επικαλούμενη το βιβλίο του Κώστα Χατζηκωστή («7 Προεδρικά Πορτραίτα»), για τις παρεμβάσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στο πρόγραμμα γεωτρήσεων της Κύπρου υπέρ της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται από την Κύπρο, δεν ήταν διόλου συμπτωματικός ο χρόνος αυτής της δήλωσης Αναστασιάδη (σ.σ. κι ενώ είχαν περάσει τρεις ολόκληρες μέρες από την κυκλοφορία της «Εστίας») και αφήνεται μάλιστα να εννοηθεί, ότι υπήρξε πρόδηλη και σκόπιμη παρέμβαση της Αθήνας ώστε να «μαζευτούν» οι αναφορές (σ.σ. για να μην… τσαλακωθεί κι άλλο η εικόνα του Μητσοτάκη)!

Ηχηρή ωστόσο ήταν η απάντηση στον Νίκο Αναστασιάδη, από τον εκδότη και ιδρυτή του Συγκροτήματος «Δίας» και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, Κώστα Χατζηκωστή, ο οποίος επεσήμανε πως τα όσα καταγράφηκαν στο βιβλίο του, αποτελούν επίσημη συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του τότε Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως όσα έγραψε, είναι «100% λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη».

nb vivlio proedrika portraita

Τι προηγήθηκε

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει ο Μανώλης Κοττάκης, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσετο αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή (!) των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος!

Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον εκδότη Κωστή Χατζηκωστή, προωθούσε την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου-Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου!

Ο κ. Χατζηκωστής μετέφερε «λογοκριμένο» τον διάλογό του με τον κ. Αναστασιάδη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό και σε ένα σημείο γράφει χαρακτηριστικά:

«Θα αποφύγω την καταγραφή χαρακτηρισμών για τον Μητσοτάκη. Κρίνω ότι έτσι προστατεύω τον Πρόεδρο από τη χρήση μη κολακευτικών λέξεων, αλλά και τον Μητσοτάκη από επίσημους χαρακτηρισμούς, που κυριολεκτικά εξευτελίζουν την πολιτική αξιότητά του στα Ελλαδοτουρκικά και κυρίως στο Κυπριακό».

nb keimeno estia496

Η δήλωση Αναστασιάδη

«Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών, ημερομηνίας 25ης Μαρτίου 2023, επιθυμώ προς αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσω τα ακόλουθα:

(α) Το όλο δημοσίευμα βασίζεται σε ισχυρισμούς του εκδότη κ. Κωστή Χατζηκωστή που δυστυχώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα προβάλλει ως διαμηνυθέντα μεταξύ μας.

(β) Τα όσα ισχυρίζεται ότι ελέχθησαν για τις θέσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή περί της αλλαγής έλευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, όχι μόνο δεν αληθεύουν αλλά και διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και το άψογο και άριστον της συνεργασίας μεταξύ εμού και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας καταγράφει.

Συνεπώς, η όποια απόδοση αντεθνικών θέσεων, ή παρεμβάσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στις πολιτικές αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στις από κοινού συναποφασισθείσες πολιτικές μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες».

6mitso

Η απάντηση-διάψευση Χατζηκωστή: «Όσες λέξεις χρησιμοποίησα είναι αυτές που ο ίδιος μου είπε»

Ο εκδότης Κώστας Χατζηκωστής στην απάντησή του που διαψεύδει τα όσα ισχυρίστηκε ότι θέλει να διαψεύσει ο κ.Αναστασιάδης, ξεκαθαρίζει πως όσα γράφτηκαν στο βιβλίο είναι ακριβώς όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο τον τέως Πρόεδρο και αυτό δεν αλλάζει, παρά τις «σκοπιμότητες», όπως αναφέρει, «που θέλει τώρα να εξυπηρετήσει» ο κ.Αναστασιάδης, εννοώντας προφανώς την παρέμβαση της Αθήνας.

Όπως διευκρινίζει ο κ.Χατζηκωστής, οι μόνες λέξεις που παρέλειψε είναι τα «κοσμητικά» επίθετα που χρησιμοποίησε ο Νίκος Αναστασιάδης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αναλυτικά:

«Λυπούμαι που πρέπει να διαψεύσω τα όσα διαψεύδοντας ο φίλος μου Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει, διότι γνωρίζει ότι όσες λέξεις χρησιμοποίησα είναι αυτές που ο ίδιος μου είπε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Πρόκειται 100% για λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τα οποία ευσταθούν, ανεξαρτήτως των σκοπιμοτήτων που θέλει τώρα να εξυπηρετήσει. Αν παρέλειψα δυο λέξεις είναι τα επίθετα, που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Το ήθος μου, αλλά και η αγάπη μου για την Ελλάδα, δεν μου το επέτρεπαν.

Ουδείς και ουδέποτε από τους έξι προηγούμενους Προέδρους διέψευσαν έστω κι ένα ιώτα της μακροχρόνιας δημοσιογραφικής και αρθρογραφικής μου πορείας. Το ίδιο ισχύει και για το βιβλίο μου.

Στα 10 χρόνια διακυβέρνησής του ο Νίκος Αναστασιάδης, κατέγραψε επίδοση να διαψεύδει τον εαυτόν του και σε πράξεις και σε λόγους. Ο καθένας παραδίδει τον εαυτόν του στην κρίση της αδέκαστης ιστορίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ