Χαμός με την Ντορα Μπακογιάννη: Παιδιά λίγο να προσγειωνόμαστε – Βλέπω πολλα καλάμια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκρως προκλητική εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μια μέρα μετά από την ανακοίνωση της ημερομηνίας των επικείμενων εκλογών στις 21 Μαΐου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν θα γίνει σχηματισμός κυβέρνησης, αναφέροντας μάλιστα ότι με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει συζήτηση μετά τις δεύτερες εκλογές: «Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε καμιά προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης γιατί τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής είναι αποτελέσματα που εξ ορισμού δεν μπορούν να δώσουν σταθερή κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεννοηθεί μαζί μας μετά τις δεύτερες εκλογές».

Μάλιστα σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί και σε τρίτες εκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη απαξίωσε με πρωτοφανή τρόπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική. Όλοι οι τόνοι και όλα τα καλάμια θα έχουν μείνει στα πάρκινγκ. Αυτοί που λένε εγώ θα ορίσω την ατζέντα εγώ θα ορίσω το πρόγραμμα. Εντάξει παιδιά λίγο να προσγειωνόμαστε και καλό είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Βλέπω πολλά καλάμια σε αρχηγούς κομμάτων».

Επιπλέον, η Ν. Μπακογιάννη απάντησε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να γίνει πρωθυπουργός, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια, «παρά τις αδυναμίες του και τα λάθη του έσυρε το κάρο της Ελλάδας μέσα σε τρομακτικές φουρτούνες, θωράκισε αμυντικά τη χώρα και έδωσε μέρισμα της ανάπτυξης στους πολίτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ