Καθηγητης – κτήνος ασελγούσε από τα 10 της σε μαθήτριά του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτι πολύ στραβά πηγαίνει στην κοινωνία μας, καθώς καθημερινές πλέον είναι οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης ανήλικων παιδιών.

Μια τέτοια αποτρόπαια υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου με θύτη έναν 53χρονο καθηγητή θετικών επιστημών, που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου επί σειρά ετών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης μόλις 33 μηνών με τριετή αναστολή!

Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τη dimokratiki, από το ακαδημαϊκό έτος 2017 μέχρι και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2020, ο καθηγητής παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών στην ανήλικη στο σπίτι της. Αφού ζήτησε από τους γονείς της να βρίσκονται μακριά από τον χώρο των μαθημάτων, τοποθέτησε επανειλημμένα το χέρι του πάνω από το στήθος της, την αγκάλιαζε, τοποθετούσε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της με προφανή σκοπό να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα και την τραβούσε εξαναγκάζοντάς την να καθίσει πάνω του!

Το 15χρονο σήμερα κορίτσι, μαθήτρια της A’ Λυκείου, εκμυστηρεύτηκε τον Μάιο του 2022 σε μία καθηγήτριά της και μετά στη μητέρα της, ότι ο καθηγητής ασελγούσε εις βάρος της από την περίοδο που φοιτούσε στην… πέμπτη τάξη του δημοτικού. Με τις αισχρές πράξεις του καθηγητή να συνεχίζονται μέχρι και την Α’ Γυμνασίου.

Μάλιστα μια καθηγήτρια που είχε διαπιστώσει αλλαγή στη συμπεριφορά του κοριτσιού, την προσέγγισε, ενώ η ανήλικη αποφάσισε να μην συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολικό συγκρότημα που εργάζεται ο εκπαιδευτικός.

Η καθηγήτρια ενημέρωσε με αναφορά της τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς έρευνα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και από εκεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενώ ταυτόχρονα παραγγέλθηκε, και διοικητική έρευνα.

Τρεις καθηγήτριες κατέθεσαν τα όσα τους εκμυστηρεύθηκε το παιδί, που περιέγραψε παρουσία παιδοψυχολόγου τα όσα τέλεσε εις βάρος του ο εκπαιδευτικός, καθώς και τα αισθήματα φόβου που βίωσε.

Στην δίκη κατέθεσαν και δύο καθηγητές από το ίδιο σχολικό συγκρότημα, αναφέροντας ότι η ανήλικη είχε φτάσει στο σημείο να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, ακολουθούσε αγωγή από ψυχίατρο κι όταν πλέον έβγαλε το βάρος από μέσα της ξεκίνησε να κάνει παρέες και να βγαίνει από την τάξη στα διαλείμματα.

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσαν ένας καθηγητής στο ίδιο σχολείο, μια γονέας μαθήτριάς του και η σύζυγός του, ενώ ο καθηγητής αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ