Αδιανόητο: Ο Μητσοτάκης δίνει ακαταδίωκτο στην επιτροπή που διόρισε για τα Τέμπη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έκανε την περιβόητη επιτροπή επιστημόνων για την πανδημία, με αποτέλεσμα να έχουμε 35.000 νεκρούς αλλά κανέναν ένοχο! Τώρα, για τα νεκρά παιδιά στα Τέμπη, η κυβέρνηση δίνει ακαταδίωκτο στα μέλη της Επιτροπής που ερευνά το έγκλημα!

Ντροπή, αίσχος και εμφανής πρόθεση συγκάλυψης. Όπως ακριβώς με το έγκλημα της πανδημίας. Όπως ακριβώς με το έγκλημα των κατασχέσεων και του ξεσπιτωμού των Ελλήνων από τα funds και τους ακαταδίωκτους τραπεζίτες!

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση παρέχει ακαταδίωκτο στα μέλη της έκτακτης επιτροπής εμπειρογνώμων που συστάθηκε για τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Τραγική ειρωνεία, η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την στήριξη των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών. Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα.
Συγκεκριμένα η τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της έκτακτης Επιτροπής δεν δέχονται υποδείξεις ή οδηγίες και «δεν έχουν καμία ευθύνη, ούτε διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Μάλιστα επισημαίνεται πως αν ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής διώκονται για πιθανό δόλο, η υποστήριξη και εκπροσώπησή τους δύναται να ανατίθεται σε λειτουργό του ΝΣΚ ή σε δικηγόρο της επιλογής τους η αμοιβή του οποίου καταβάλλεται από το ίδιο το Δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ