Λονδίνο: Έλληνες προπηλάκισαν τον Τατάρ, τον φύλαρχο των σφαγέων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, όπου είχε συναντήσεις με Βρετανούς βουλευτές, με δημοσιογράφους, με αξιωματούχους και μέλη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Το βράδυ της Τετάρτης μίλησε για τις θέσεις του σε εκδήλωση στο King’s College, όπου είχε συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενο πλήθος Ελληνοκυπρίων φοιτητών, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Ελληνοκύπριοι του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ βρισκόταν στο όχημά του, έξω από το King’s College , όπου θα συμμετείχε σε συνέδριο για την Κύπρο.

Ο Τατάρ είπε σχετικά με το περιστατικό ότι άκουσε το το σύνθημα «Η Κύπρος είναι ελληνική» και «Θάνατος στον Τατάρ». «Δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για τον νόμιμο σκοπό μας», σχολίασε.

Ο αντιπρόεδρος του ψευδοκράτους Φουάτ Οκτάι, μίλησε με τον Τατάρ στο τηλέφωνο και καταδίκασε το περιστατικό αναφέροντας: «Εκ μέρους του Προέδρου μας, του έθνους μας και εμού, μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου. Ως Τουρκία, είμαστε μαζί σας ανά πάσα στιγμή και σε κάθε θέμα».

newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ