Συνελήφθη ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα ως ύποπτος για κατασκοπεία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ανταποκριτής της Wall Street Journal (WSJ) Έβαν Γκερσκόβιτς συνελήφθη στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων ως ύποπτος για κατασκοπεία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η υπηρεσία ασφαλείας ισχυρίστηκε ότι ο Γκέρσκοβιτς «συνέλεγε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος».

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε τις παράνομες δραστηριότητες του Αμερικανού πολίτη Gershkovich Evan, γεννημένος το 1991, ανταποκριτή του γραφείου της Μόσχας της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal, διαπιστευμένου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος είναι ύποπτος για κατασκοπεία προς το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης», ανέφερε ακόμα η FSB σε ανακοίνωσή της την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με την FSB, ο Γκέρσκοβιτς, «ενεργώντας με οδηγίες από την αμερικανική πλευρά, συνέλεξε πληροφορίες που αποτελούν κρατικό μυστικό σχετικά με τις δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος. Καθώς προσπαθούσε να αποκτήσει μυστικές πληροφορίες, ένας Αμερικανός συνελήφθη στο Αικατερινούπολη».

Το Τμήμα Ερευνών της FSB της Ρωσίας κίνησε ποινική υπόθεση εναντίον του Αμερικανού βάσει του άρθρου 276 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (κατασκοπεία). Ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γκέρσκοβιτς πήγε στη ρωσική πόλη για να γράψει ένα άρθρο σχετικά με την στρατολόγηση κατοίκων της περιοχής από την ομάδα Wagner.

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς ζει στη Μόσχα εδώ και περίπου έξι χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ