Έφυγε αθορυβα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Ανδρέα, Γέροντας Εφραίμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε χθες από τα γήινα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Ανδρέου και πρώην Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, ο ιδιαίτερα αγαπητός, πάντα ταπεινός και «ακράτως φιλόΧριστος» Γέροντας Εφραίμ.
«Γαίαν έχοις ελαφράν» αγαπητέ φίλε και συμμαθητή (στο Γυμνάσιο Φερών Έβρου) Γεώργιε, σεβαστέ μου Γέροντα Εφραίμ.

CF8A946F 61BD 4D06 A946 27FF396B7118

ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο #ΓΕΡΟΝΤΑΣ #ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΣΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ! Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Αγίους της Ορθοδοξίας, με χιλιάδες πνευματικά παιδιά σε όλη την Ελλάδα! Πότε θα γίνει η κηδεία του – Πώς είναι το σκήνωμά του που συγκλονίζει!
Ο Γέροντας υπήρξε ο πνευματικός του #Νοιάζομαι. Είδαμε κοντά του θαύματα θαυμάτων, μας ευεργέτισε, μας επανέφερε, μας οδήγησε σαν ανθρώπους στα ξέφωτα της χαράς και της ευλογία που αγνοούσαμε. Τον ευγνωμωνούμε! Δοξάζουμε τον Θεό που μας οδήγησε στο πετραχήλι του, στο γλυκύτατό του βλέμμα, που τόσες φορές μας ανέπαυσε ως τα βάθη της ψυχής μας και μας ζωογόνησε!
Ο Θεός να τον αναπαύει για τους μύριους κόπους και τις αμέτρητες προσευχές και αγρυπνίες του, για το διακόνημά του το ασύγκριτο και το μαρτυρικό στον σύγχρονο πονεμένο και μπερδεμένο κόσμο.
Την ευχή σου Γέροντα! Καλή Ανάσταση! Σε ευχαριστούμε για όλα.
Δοξασμένο το όνομα του Θεού που σε έφερε καντήλι φωτεινό και οδηγητικό στην στράτα τόσων και τόσων ξεστρατισμένων.
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

*Ο πρώτος καρνάβαλος είναι ο διάβολος,* που μετασχηματίζεται σε άγγελο Κυρίου, σε Χριστό (εκτός από την μορφή του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Χριστού) και σε Παναγία! Ο διάβολος και όλα τα δαιμόνια, μπορούν να λάβουν οποιοδήποτε σχήμα και όγκο, εξαπατώντας τους οφθαλμούς μας, μετασχηματίζοντας τον εαυτόν τους και σε ζώα, όπως φίδια, σαύρες κ.ά.
Τον διάβολο έχουν αρχηγό, όλοι οι καρνάβαλοι, γι΄αυτό και *δεν επιτρέπεται να φοράμε μάσκα και να συμμετέχουμε σε καρναβάλια.* Τα καρναβάλια είναι σατανική εφεύρεση. *Δεν πρέπει επίσης να αλλάζουμε και να μιμούμαστε τη φωνή κάποιου*, όταν ο άλλος δεν μας βλέπει με σκοπό να τον μπερδέψουμε.
Με τον ίδιο τρόπο, αλλοιώνει και ο διάβολος τη φωνή του, για να μην τον καταλάβουμε. Τους μασκαράδες και τους μίμους ο Θεός τους τιμωρεί σκληρά, με πρώτη τιμωρία να αφαιρείται από αυτούς η σύνεση (η λογικότητα) και στη συνέχεια ελαττώνεται αισθητά ο έλεγχος της συνειδήσεως και να χάνει έτσι κανείς το μυαλό του.
*Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα*

ΔΗΜΟΦΙΛΗ