Πρόεδρος Μαυροβουνίου: Σέρβοι εθνικιστές προσπαθούν να αναβιώσουν τη «Μεγάλη Σερβία»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, σε δήλωσή του προς τα ξένα ΜΜΕ που βρίσκονται στη χώρα,  ανέφερε ότι το Μαυροβούνιο αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή προβλήματα από Σέρβους εθνικιστές που επιδιώκουν να εφαρμόσουν το σχέδιο της Μεγάλης Σερβίας.

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα, ο Τζουκάνοβιτς είπε ότι «η έννοια του «Σερβικού Κόσμου» είναι απλώς ένα αντίγραφο του «Ρωσικού Κόσμου» στα Βαλκάνια.

«Οι Σέρβοι εθνικιστές υποθέτουν ότι το Μαυροβούνιο είναι μέρος του ιστορικού τους χώρου», είπε ο αρχηγός του κράτους του Μαυροβουνίου.

Επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν μπόρεσε να σταματήσει το Μαυροβούνιο στο δρόμο του προς το ΝΑΤΟ και δεν σταμάτησε τις προσπάθειές του να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, ελπίζοντας ότι με αυτή την προσπάθεια μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την Ατλαντική Συμμαχία και να υποκινήσουν έναν υβριδικό πόλεμο στα Βαλκάνια.

«Από τη στιγμή που η Μόσχα και το Βελιγράδι απέτυχαν σε αυτές τις προεδρικές εκλογές να ωθήσουν τον υποψήφιο που υποστηρίζουν στον δεύτερο γύρο, έχουν στρέψει την προσοχή τους στον υποψήφιο με παρόμοια ιδεολογία, μια ιδεολογία που κρύβει τις προθέσεις της πίσω από μια εύκολη λαϊκιστική αφήγηση. Η υποστήριξη που λαμβάνει από τους εθνικιστικούς κύκλους της Μεγάλης Σερβίας δείχνει τις πραγματικές πολιτικές του κλίσεις», πρόσθεσε ο Τζουκάνοβιτς.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών του Μαυροβουνίου όπου ο Τζουκάνοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Γιάκοβ Μιλάτοβιτς.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ