Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πηγαίνει στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στις 6-7 Απριλίου.

Η Ζαχάροβα έδωσε πληροφορίες για το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας του υπουργού Εξωτερικών στην εβδομαδιαία της συνέντευξη Τύπου. 

Όπως είπε ο Λαβρόφ θα μεταβεί στην Τουρκία στις 6-7 Απριλίου μετά από πρόσκληση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Κατά τις συναντήσεις, θα συζητηθεί η κατάσταση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου, της ενέργειας και του τουρισμού».

Κατά τη συνάντηση, όπως δήλωσε η Ζαχάροβα,  θα συζητηθούν τρέχοντα διεθνή θέματα, εκτός από την Ουκρανία, τη Συρία και το Καραμπάχ, θα υπάρξουν επίσης συνομιλίες για την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν. 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε επίσης ότι κατά τις διμερείς επαφές Λαβρόφ και Τσαβούσογλου θα γίνουν, επίσης, προσπάθειες για διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα, όπως σημειώνει η Sozcu.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ