Σάλος με όσα ελεγε το 2018 ο Νίκος Δενδιας για τον φράκτη στον Εβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Έβρο θα βρεθεί αύριο Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, ενώ το απόγευμα θα παρευρεθεί στην κυβερνητική «φιέστα» για την επέκταση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Στην εκδήλωση, η οποία θα μετατραπεί από την Κυβέρνηση σε προεκλογικό πανηγυράκι, θα γίνει η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής-επέκτασης του φράχτη (σ.σ. από τις εταιρείες ΤΕΡΝΑ και Intrakat αντί 79εκατ. ευρώ) και συνοδών έργων (σ.σ. για άλλα 35 χιλιόμετρα, από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχο, έως την Κορνοφωλιά Σουφλίου), κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Σύμφωνα με το evros-news.gr εκτός από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν και οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

Ενώ όλες οι προετοιμασίες είναι σε φουλ εξέλιξη, έρχεται στο φως μια δήλωση του Νίκου Δένδια από το 2018, ο οποίος έλεγε ότι δεν πιστεύει στον φράχτη! Βέβαια από τότε, ο νυν ΥΠΕΞ έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές αυτόν τον φράχτη…

«Εγώ δεν πιστεύω στον φράχτη. Παρότι ολοκληρώθηκε επί των ημερών μου, αλλά ήταν έτοιμος κατά μεγάλο ποσοστό. Εγώ δεν πιστεύω στους φράχτες γενικά. Ο φράχτης δεν ξέρει να κρίνει τίποτα. Και επίσης ο φράχτης είναι μέσα στο ελληνικό έδαφος. Εάν σου καρφωθεί ένα παιδάκι από την έξω πλευρά του φράχτη, που είναι ούτως ή άλλως μέσα στο έδαφός σου, να καταλάβω, τι ακριβώς θα κάνεις; Εγώ έχω την άποψή μου. Θεωρώ ότι όλα πρέπει να γίνονται μέσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν έχω δει φράχτη να προστατεύει ανθρώπινα δικαιώματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ