Ολυμπία: Φέτος δεν έχει Μαραθώνιο… έχει (όμως) Ποδηλατικό αγώνα στα πρότυπα του «Γύρου της Γαλλίας» – Sold out οι εγγραφές συμμετοχής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 1 και 2 Απριλίου ο 1ος ποδηλατικός αγώνας L’ÉTAPE Greece by Tour de France.

Με την ανακοίνωση για την μη διεξαγωγή του Μαραθώνιου Αρχαίας Ολυμπίας να είναι ακόμα… «νωπή» και να σχολιάζεται αρνητικά εντός κι εκτός Ηλεία, μια άλλη αθλητική διοργάνωση έρχεται να προστεθεί στον… μακρύ κατάλογο με ανάλογες εκδηλώσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να διοργανώνονται στην Ηλεία επιδιώκοντας να γίνουν (κλισέ) θεσμός…

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ο λόγος για το L’ Étape Greece που πραγματοποιείται κατά τα πρότυπα του κορυφαίου Tour de France και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τα οφέλη της ποδηλασίας σε έναν τόπο με μοναδικό συμβολισμό!

Ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα μοιραστούν τα ίδια συναισθήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες του Tour de France, καθώς διασχίζουν τα ορεινά ετάπ.  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να προκαλέσουν  τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό  ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές, και να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη.

Το L’Étape Greece, όπως όλες οι αθλητικές διοργανώσεις της διεθνούς σειράς Tour de France, είναι σχεδιασμένο από ειδικούς, προκειμένου να αναπαράγει τη γαλλική εμπειρία του L’Étape du Tour μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.

Η οργάνωση θα είναι κατά τα παγκοσμίου κύρους πρότυπα του Tour de France, ούτως ώστε  οι ποδηλάτες να βυθιστούν στη συναρπαστική ατμόσφαιρα του γαλλικού ποδηλατικού αγώνα και να βιώσουν τις ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες ενός πελοτόν.

podilato afisaFINAL 1

Οι δυο αγωνιστικές επιλογές διαδρομών που παρέχει το L’Étape είναι κατάλληλες  για ερασιτέχνες ποδηλάτες οι οποίοι θέλουν να αγωνιστούν για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν μια μοναδικής ομορφιάς κυκλική διαδρομή γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την  Αρχαία Ολυμπία.

Τον αγώνα του Σαββάτου θα πλαισιώσουν οι παράλληλες δράσεις για οικογένειες και παιδιά που έχουν στόχο την εξοικείωση των νεαρών ηλικιών με το κίνημα της ποδηλασίας. Έτσι, την Κυριακή 2 Απριλίου σειρά έχουν το Family Ride και το Kids Race!

Το 1ο L’ Étape Greece by Tour de France διεξάγεται από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, το πρόγραμμα και φυσικά τις παράλληλες δράσεις για οικογένειες και παιδιά θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα οι εγγραφές είναι sold out!

iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ