Σάλος με την πρωταπριλιατικη φάρσα του Άκη Τσελέντη για το ηφαίστειο στη Σαντορινη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μία ανάρτηση σαφώς πρωταπριλιάτικη, ο Άκης Τσελέντης κατάφερε να… κοψοχολιάσει αρκετό κόσμο μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι έκανε πλάκα. Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ένας καθηγητής σεισμολογίας που είναι και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ίσως δεν θα έπρεπε να κάνει τέτοιες πλάκες και να παίζει με την αγωνία και τον φόβο των πολιτών.

Έγραψε λοιπόν ο κ.Τσελέντης ότι η σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειοτης Σαντορίνης και η μετατόπισή του προς το ηφαίστειο Tripanteko, πιθανόν να δημιουργήσει μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκφράσουν την ανησυχία τους, αλλά κατόπιν, στα εκατοντάδες σχόλια που έγιναν στη συγκεκριμένη ανάρτηση, το συμπέρασμα ήταν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Κακόγουστο, αλλά αστείο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
Δυστυχώς δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο.

Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο το γνωστό Tripanteco (κάτω αριστερά) παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος.

Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο Tripanteko δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%.
Ελπίζω να πέφτω έξω αλλά δυστυχώς άλλα δείχνουν οι μετρήσεις. Θα σας κρατώ ενήμερους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ