Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Δωρεάν τσιπάρισμα και εμβολιασμός σκύλων στο ΔΙΚΕΠΑΖ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδήλωση προγραμματίζεται για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που όμοιά της δεν έχει πραγματοποιηθεί σε τέτοια κλίμακα στην Ελλάδα.

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) προγραμματίζουν, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, εντελώς δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση (microchip) και εμβολιασμό προστασίας από τη λύσσα και τη λεπτοσπείρωση σε όλους τους δεσποζόμενους σκύλους που οι κηδεμόνες τους θα φέρουν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ, στο Σχιστό Περάματος.

Η παροχή αυτών των υπηρεσιών αφορά σκύλους οποιασδήποτε περιοχής της Αττικής, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από δήμους-μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ ή μη.
Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, «με τη δράση αυτή παρέχεται η ευκαιρία σε κατόχους σκύλων του λεκανοπεδίου της Αττικής να εμβολιάσουν έναντι των ζωοανθρωπονόσων τους σκύλους τους, αλλά και να τους ταυτοποιήσουν ηλεκτρονικά και να τους καταχωρίσουν στα σχετικά μητρώα που προβλέπει ο νόμος, χωρίς καμία δαπάνη εκ μέρους τους».

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, όσοι θα προσέλθουν εκείνη την ημέρα στο ΔΙΚΕΠΑΖ πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους:

Βιβλιάριο Υγείας του σκύλου (στην περίπτωση που δεν υπάρχει, θα εκδοθεί επιτόπου με φροντίδα του ΔΙΚΕΠΑΖ).
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) του κατόχου, ώστε να μπορεί να γίνουν η ηλεκτρονική σήμανση και η καταχώριση του ζώου στο επίσημο μητρώο του αρμόδιου υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ