Wall Street Journal: Ζητα να αφεθεί ελεύθερος ο ανταποκριτής της στη Ρωσία που συνελήφθη για κατασκοπεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα στη Μόσχα έστειλε η Wall Street Journal απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο ανταποκριτής της στη Ρωσία, Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία.

Η εφημερίδα Wall Street Journal αξίωσε χθες Σάββατο να απελευθερωθεί αμέσως ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ανταποκριτής της στη ρωσική πρωτεύουσα που συνελήφθη από την υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας FSB και αντιμετωπίζει κατηγορίες για «κατασκοπεία», κάτι που η προεδρία των ΗΠΑ χαρακτήρισε «γελοίο».

Ποιος είναι ο ανταποκριτής της WSJ

Ο 31χρονος Γκέρσκοβιτς, είναι γιος ζευγαριού εβραίων που εγκατέλειψε τη Σοβιετική Ένωση για να εγκατασταθεί στην Αμερική, σύμφωνα με προφίλ του που δημοσίευσε η χθες WSJ.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί για τις εφημερίδες New York Times και Moscow Times και για το Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά όσα είναι γνωστά, συνελήφθη την Τετάρτη σε εστιατόριο στην Εκατερίνεμπουργκ, στα Ουράλια. Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ξένος δημοσιογράφος και κατηγορείται για «κατασκοπεία» από την εποχή του ψυχρού πολέμου.

«Η υπόθεση του Έβαν αποτελεί κακοήθη προσβολή στην ελευθεροτυπία και πρέπει να προκαλέσει αγανάκτηση σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και σε όλες τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο», έκρινε η εφημερίδα σε σχόλιο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ