Ρωσία: Νεκρός γνωστός blogger μετά απο έκρηξη σε καφετέρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O γνωστός Ρώσος μπλόγκερ και δημοσιογράφος Vladlen Tatarsky έχασε τη ζωή του στην έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στην καφετέρια Street Bar, στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό ακόμη 15 ατόμων.

Σύμφωνα με δήλωση στελέχους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που επικαλέστηκε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, «υπήρξε έκρηξη στο καφέ Street Bar στην οδό Universitetskaya Embankment 25. Εχει διαπιστωθεί ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ένας σκοτώθηκε», με το ωστικό κύμα της έκρηξης να προκαλεί ζημιές σε έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων. «Προκαταρκτικά, ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο σημείο», πρόσθεσε το στέλεχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ από τις αρχές έγινε αργότερα γνωστό πως η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν πάνω από 200 γραμμάρια ΤΝΤ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Vladlen Tatarsky, ο οποίος ειδικευόταν σε θέματα στρατιωτικής φύσεως, συνήθιζε να ασκεί μέσω διαδικτύου δριμύτατη κριτική στη ρωσική κυβέρνηση για τον πόλεμο που εξαπέλυσε στην Ουκρανία. Το πραγματικό του όνομα ήταν Μαξίμ Φόμιν και είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στην εφαρμογή Telegram, όταν ένας από τους πλέον προβεβλημένους μπλόγκερ επί στρατιωτικών θεμάτων.

Τοπικός ιστότοπος ανέφερε ότι η καφετέρια στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, στο παρελθόν ανήκε στον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, τον ιδρυτή και επικεφαλής της Wagner Group, δηλαδή του μισθοφορικού στρατού που πολεμά στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Και, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το ποιοι ευθύνονται για το αιματηρό συμβάν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στόχος της έκρηξης να ήταν ο ίδιος ο Tatarsky, κάτι που θα τον καταστήσει «αυτόματα» το δεύτερο άτομο που δολοφονείται σε ρωσικό έδαφος, από όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ