Αρσάκειο: Τύλιξαν με πετονιά τον λαιμό του 15χρονου – Τι έδειξε η ιατροδικαστική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των bullying στα σχολεία, με ανήλικους μαθητές να βιώνουν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια συνομηλίκων τους.

Το νεό περιστατικό που ήρθε χθες στο φως, από το Αρσάκειο, με την σύλληψη τεσσάρων μαθητών, μαρτυρά την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού, που πλέον αποτελεί μάστιγα.

Όλα συνέβησαν στο ιδιωτικό σχολείο του Ψυχικού, το πρωί της Παρασκευής 31/3, την ώρα του διαλείμματος. Έξι άτομα, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι, περικύκλωσαν τον 15χρονο, τον ακινητοποίησαν και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, τύλιξαν γύρω από το λαιμό του νήμα πετονιάς. Μάλιστα, γελούσαν εκείνη την ώρα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τον τραυμάτισαν στην περιοχή του λαιμού.

«Κατά το πρωινό ημερήσιο πρόγραμμα της 31ης Μαρτίου 2023 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διαλειμματος, οι ανωτέρω ανήλικοι ευρισκόμενοι εντός της σχολικής αίθουσας, ενεργώντας από κοινού, περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τον ανήλικο συμμαθητή τους και καταγγέλλοντα, και στη συνέχεια μην μπορώντας ο ίδιος να αντιδράσει, χρησιμοποιώντας νήμα πετονιάς, τον τύλιξαν με αυτό στο λαιμό του, ενώ αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σε αυτόν, σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά την διάρκεια της πράξης οι ανωτέρω ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη» αναφέρεται στην σχετική δικογραφεία της Ασφάλειας Αττικής.

Το 15χρονο θύμα αρχικά δεν μίλησε για την επίθεση που είχε δεχτεί. Ωστόσο, στη συνέχεια, έπειτα από πίεση των γονιών του, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ο μαθητής αναγκάστηκε να τους εξομολογηθεί τα όσα έζησε. Οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, και ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις.

Οι συλλήψεις

Το απόγευμα της επομένης, δηλαδή Σάββατο 1 Απριλίου, εντοπίστηκαν τέσσερις από την «συμμορία» των ανηλίκων, ανάμεσά τους και η κοπέλα. Οι μαθητές συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία, ωστόσο, οι άλλοι δύο δεν εντοπίστηκαν παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Οι ανήλικοι, αφού εξετάστηκαν και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις, αφέθησαν ελεύθεροι. «Για τα προαναφερόμενα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Εισαγελία Πρωτοδικων Αθηνών, αρμόδια για θέματα ανηλίκων, η οποία παρήγγειλε την μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και την άμεση υποβολή της δικογραφίας καθώς και την διενέργεια αυστηρων συστάσεων στους γονείς και στους ανήλικους. Οι ανήλικοι αφού εξετάστηκαν σχετικά, αποχώρησαν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους» επισημαίνεται στην δικογραφία.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 15χρονος

Την ίδια ώρα, ο 15χρονος μαθητής εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τα προηγούμενα 24ωρα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε πως τα ευρήματα στο σώμα του παιδιού, «κουμπώνουν» με την καταγγελία.

«Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου, όπου διαπιστώθηκαν επιφανειακά τραύματα, συμβατά με τις καταγγελλόμενες πράξεις» αναφέρθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ