Παρέμβαση της Ιωάννας Λιουτα για το νερο και το ελειμμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ -ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ-ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑ- ΕΡΗΜΟΠΟΊΗΣΗ
H Πολιτική και Οικονομική αναλύτρια στην ραδιοφωνική της παρέμβαση για #νερό και #έλλειμμα στον Flash 99,4 fm στον Λάζαρο Λαζάρου στην Θεσσαλονίκη
Η χθεσινή μέρα είναι ενδεικτική για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα βασικών αγαθών όπως το νερό.

Η λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους φώναξε ότι ο κόσμος δεν ανέχεται να θυσιάζουν κάθε τι στον βωμό του κέρδους.
Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας έχει αυξηθεί ,αλλά δεν λέει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της μεγάλη αύξησης του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Η διετία 2007-2008 με την εκτροπή του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της διετίας 2007-2008, όπου καταγράφηκε ρεκόρ ελλείμματος, 14,2% του ΑΕΠ και 14,3% δεν μας έμαθε τις συνέπειες Συνέπειες που οδήγησαν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση λόγω του μείγματος οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε για την μείωση των ελλειμμάτων.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ το 2022 σε όρους όγκου ανήλθε σε 192,1 δισ. ευρώ έναντι 181,3 δισ. ευρώ το 2021.
Η Κυβέρνηση Έχει σωθεί από πολλές κρίσεις λόγω covid πληθωρισμού (εισαγόμενου) λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης.
Για ποιες επενδύσεις θριαμβολογούν.Η αγορά μιας πολυκατοικίας από ξένους και η μετατροπή της σε Airbnb που μας βοηθάει?Αντίθετα αυξάνονται και τα χρήματα πηγαίνουν στο εξωτερικό. Πως βοηθάει η μετατροπή καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε έκταση με φωτοβολταϊκά ?
Το κόστος στέγασης στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί σε τέτοια επίπεδα που αγγίζει το 60%-70% του μέσου μηνιαίου μισθού. α Νοικοκυριά προκειμένου να ανταπεξέλθουν αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικές ανάγκες του. Το 76,9% των ενοικιαστών,κάνει περικοπές ή δανείζεται,σύμφωνα με έρευνες.
Η Κυβέρνηση διατείνεται ότι έχει διαθέσει περισσότερα από 9 δισ. ευρώ για να στηρίξει την ελληνική κοινωνία απέναντι στην πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση με το 70% να προέρχεται από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Ποιον κοροϊδεύουν.
Περίπου 730 εκ. ευρώ έκλεισε το ύψος των υπερκερδών των επιχειρήσεων της ενέργειας.
Σημειώνουμε ότι το Ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 8,2 δισ. ευρώ το 2022

ΔΗΜΟΦΙΛΗ