Οι ΥΠΕΞ ΗΑΕ και Ελλάδας συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, και ο Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, συζήτησαν τη φιλία και τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, γράφει η αραβική Albayan.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας της Αυτού Υψηλότητας στην Ελλάδα, οι δύο πλευρές εξέτασαν διάφορες πτυχές της διμερούς συνεργασίας και τρόπους ενίσχυσής της σε διάφορους τομείς, όπως ο οικονομικός, το εμπόριο, οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η επισιτιστική ασφάλεια.

Η Αυτού Υψηλότητα και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσαν το εύρος και τη στιβαρότητα των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες ξεκίνησαν το 1975 και γνώρισαν συνεχή εξέλιξη κατά τις δεκαετίες και ενισχύθηκαν με την ανακοίνωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών το 2020.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν επίσης μια σειρά από αρχεία κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τις προετοιμασίες των ΗΑΕ φέτος να φιλοξενήσουν τη Διάσκεψη των Κρατών Μερών στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28).

Η Αυτού Υψηλότητα και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή και τις προσπάθειες για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας σε αυτήν και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις.

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν εξήρε τα απτά αναπτυξιακά επιτεύγματα των δύο χωρών σε διάφορους τομείς ως αποτέλεσμα της εδραιωμένης στρατηγικής τους εταιρικής σχέσης.

 Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας καλωσόρισε την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν και τη συνοδό αντιπροσωπεία, τονίζοντας τη σημασία αυτής της επίσκεψης, η οποία αποτελεί ισχυρή ώθηση για τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο φίλων χωρών σε διάφορους τομείς στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ομάρ Σαΐφ Γκομπάς, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτιστικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διπλωματίας, ο Σαΐντ Μουμπάρακ αλ Χαΐρι, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, και ο Σουλεϊμάν Χαμέντ Σαλέμ Αλ Μαζρουέι , Πρέσβης των ΗΑΕ Ελλάδα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ