Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα πληροφορίες της Euractiv, σήμερα η βελγική αστυνομίαπραγματοποίησε έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

«Βέλγοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον πρώτο και τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Rue du Commerce», είπε πηγή κοντά στο θέμα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών που σχετίζονται με οικονομικές παρατυπίες συνδεόμενες με μια συνεχιζόμενη έρευνα στη Θουριγγία.

Ωστόσο, ο σκοπός της επιδρομής και οι λεπτομέρειές της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Πηγή του ΕΛΚ είπε στην Euractiv, ότι θα εκδοθεί δήλωση αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MDR (σ.σ. δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας για τις ομοσπονδιακές πολιτείες της Θουριγγίας, της Σαξονίας και της Σαξονίας-Άνχαλτ στη Γερμανία), οι Βέλγοι ερευνητές και αξιωματούχοι της Κρατικής Εγκληματικής Αστυνομίας της Θουριγγίας (LKA) πραγματοποίησαν έρευνες στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαδικασιών διαφθοράς κατά του κρατιδίου της Θουριγγίας και του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας Μάριο Βόιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ