Βενζίνη: Πάνω από τα 2 ευρώ το Πάσχα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα με τη βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο θα κάνουμε φέτος, καθώς οι τιμές στην αντλία δεν σταματούν να αυξάνονται, άσχετα με το τι γίνεται εκτός συνόρων!

Οι αγορές «ταράχθηκαν» χθες από τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ για «ψαλίδι» στην παραγωγή πετρελαίου και ως αποτέλεσμα, το μπρεντ να συνεχίζει να πετάει κοντά στα 85 δολάρια το βαρέλι.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, είπε στην ΕΡΤ ότι το φαινόμενο είναι «περίεργο» και σχολίασε αναφορικά και με το πετρέλαιο κίνησης: «Τώρα να κατεβαίνει η τιμή του πετρελαίου κίνησης, χωρίς εξήγηση, όπως πριν λίγο καιρό που ανέβαινε η τιμή του πετρελαίου και είχε ξεπεράσει την απλή αμόλυβδη».

Όσο για τις πασχαλινές τιμές;

«Για να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές το Πάσχα θα πάμε βήμα -βήμα. Αυτή τη στιγμή στην Αττική η τιμή της αμόλυβδης είναι 1,90 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο, μπορεί κάποιος να βρει και με 1,85, ή 1,86 ευρώ το λίτρο, μέχρι 1,90 ευρώ το λίτρο», είπε η κ.Ζάγκα.

Χθες πάντως, η πανελλαδική μέση τιμή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ήταν στο 1,916 ευρώ ανά λίτρο, ωστόσο, στην επαρχία η πραγματικότητα είναι πως έχει ξεπεράσει προ καιρού το δίευρο.

Παράδειγμα αυτού, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», είναι τα Δωδεκάνησα, με τη μέση τιμή στα 2,059 ευρώ ανά λίτρο, η Ευρυτανία με την μέση τιμή στα 2,012 ευρώ, οι Κυκλάδες με 2,149 ευρώ και η Λευκάδα με 2,004 ευρώ.

Με την προαναφερθείσα μέση τιμή για την αμόλυβδη (1,916 ευρώ), η Ελλάδα είναι η τέταρτη ακριβότερη χώρα στην ΕΕ, μετά τις Φινλανδία, Δανία και Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ