Δίνει ονόματα η 12χρονη – Ζητούν από την Εισαγγελία φύλαξη του σπιτιού της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη φύλαξη του σπιτιού που μένει η 12χρονη, θύμα μαστροπείας και βιασμού στην φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού, θα ζητήσουν από την Εισαγγελία Ανηλίκων οι συνήγοροι της μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η ανήλικη από άγνωστο άνδρα στο σπίτι που διαμένει.

Παράλληλα, η 12χρονη ζητά από την Ανακρίτρια να δώσει νέα κατάθεση στην οποία θα κατονομάσει 6 ή 7 νέα πρόσωπα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η εκ των συνηγόρων της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη, υπέβαλε σήμερα εκ νέου αίτημα στην Ανακρίτρια της υπόθεσης, προκειμένου το κορίτσι να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του διωκτικού μηχανισμού και συμμετείχαν στην σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί.

Η κ. Λεγάκη μετέβη στο ανακριτικό γραφείο, όπου επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση. Το αίτημα είχε υποβληθεί ξανά πριν περίπου ένα δεκαήμερο από την έτερη συνήγορο Ασπασία Ταραχοπούλου και είχε απορριφθεί ως αόριστο από την δικαστική λειτουργό.

Το παιδί ζητά να καταθέσει εκ νέου, καθώς ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων και την κακοποίησαν σεξουαλικά, πρόσωπα στα οποία αναφέρεται στη νέα αίτηση που υποβλήθηκε σήμερα.

«…λίγο καιρό μετά θα μιλάμε για τη μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας που ανακάλυψε τον δολοφόνο του παιδιού»

«Σήμερα λοιπόν το παιδί είπε σε εμάς τα ονόματα και τα καταθέσαμε στην κυρία πρόεδρο. Δεν είναι εδώ σήμερα θα απαντήσει όταν απαντήσει. Το ζήτημα φυσικά που είναι το πιο κεφαλαιώδες είναι η ασφάλεια και η απειλή της ζωής του παιδιού», είπε στις κάμερες η κα Λεγάκη.

Η δικηγόρος ήταν σκληρή και καυστική, αναφερόμενη στην ανύπαρκτη προστασία της 12χρονης από την Πολιτεία:

«Η Πολιτεία όφειλε, οφείλει και θα οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλειά της. Από αυτή τη στάση της αδιαφορίας, φοβάμαι ότι η γραμμή της Πολιτείας, της Κυβέρνησης και των θεσμικών Αρχών, είναι ότι λίγο καιρό μετά θα μιλάμε για τη μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας που ανακάλυψε τον δολοφόνο του παιδιού»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων, αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού (σ.σ. συνήγορος της μητέρας είναι ο Απόστολος Λύτρας), οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε το παιδί, αλλά και ο ενήλικος αδελφός του, συσχετίζονται με την πρόθεση του θύματος να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί.

Σημειώνεται ότι για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 12χρονη, έχει υποβληθεί από συγγενικό της πρόσωπο μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ