Σάλος από δημοσίευμα των New York Times για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η έντυπη έκδοση των New York Times αναφέρει ότι το Πεντάγωνο έστειλε στο Κίεβο «πυρομαχικά και όπλα από τα τελευταία αποθέματα» για την αναμενόμενη Μεγάλη αντεπίθεση της Ουρανίας. Εάν η Ουκρανία δεν εφαρμόσει τις απαιτήσεις της Δύσης, τότε τα νέα πακέτα «στρατιωτικής βοήθειας» ενδέχεται να παγώσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κοινό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των δυτικών επιτελών περιλαμβάνει επίθεση στο έδαφος κατά μήκος της νότιας ακτής της Μαύρης και της Αζοφικής Θάλασσας κοντά στην Κριμαία.

Στόχος είναι να χωριστεί το έδαφος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας σε δύο ζώνες, να κοπούν οι γραμμές ανεφοδιασμού και να γίνουν οι στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία προσβάσιμες στο ουκρανικό πυροβολικό.

Το δημοσίευμα αυτό έχει δύο αναγνώσεις.

Η μία είναι ότι το δημοσίευμα ισχύει στο ακέραιο, άρα η Δύση πιέζει την Ουκρανία να επιτεθεί στην Κριμαία. Γεγονός που θα σημάνει την έναρξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, καθώς ο Πούτιν έχει ξεκαθαρίσει πως κάθε επίθεση στο έδαφος της Κριμαίας, θα σημάνει την ενεργοποίηση όλου του οπλοστασίου της Ρωσίας ακόμα και σε χώρες που θα προμηθεύσουν τέτοια οπλικά συστήματα στους Ουκρανούς.

Η δεύτερη ανάγνωση είναι ότι η Δύση απλώς ενημέρωσε την Ουκρανία ότι εάν η επικείμενη μεγάλη αντεπίθεση που προετοιμάζει αποτύχει, τότε η Δυτική βοήθεια θα μειωθεί αισθητά, γεγονός που μεταφράζεται ως άμεση πίεση για διαπραγματεύσεις του Κιέβου με τη Μόσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ