Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Οι Άραβες «αγνοούν» τις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη βόμβα έρχεται με την αποκάλυψη της Wall Street Journal.

Το ρεπορτάζ δείχνει μία πλήρη ανατροπή της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία: Ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν λέει ότι «δεν ενδιαφέρεται πλέον» να ικανοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επιπλέον «δεν ενδιαφέρεται» για το τι πιστεύει ο Μπάιντεν για αυτόν!

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται την ώρα που η παγκόσμια οικονομία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, περιμένοντας την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας αναφορικά με το ενδεχόμενο τιμολόγησης του πετρελαίου της σε Γιούαν. Μία εξέλιξη η οποία θα δώσει ένα μεγάλο χτύπημα στο αμερικανικό δολλάριο.

Η αραβική χώρα όμως έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις της με το Ιράν, ενώ ανακοινώθηκε και το άνοιγμα γραφείων που θα ρυθμίζουν τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, μετά από δεκαετίες!

Παρόμοια η κατάσταση στην Ιορδανία: Η ενίσχυση των δεσμών με το Ιράν είναι εθνική προτεραιότητα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ακολουθεί από κοντά και το Μπαχρέιν: Ήρθε η ώρα για μια θετική σχέση με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, δήλωσε ο Σεΐχης Χαλίφα.

Εάν όλα αυτά τα συνδυάσουμε και με την απόφαση του Πούτιν να διαγράψει χρέος 20 δισεκατομμυρίων $ από τις χώρες της Αφρικής, αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση στην περιοχή αλλάζει άρδην.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ