Είναι σαν να θέλουν να πεθάνει η 12χρονη: Αφύλακτη και απροστάτευτη, παρά το κλίμα τρομοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι ανατριχιαστικά και σοκαριστικά αυτά που αφηγήθηκε στο KONTRA η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης του Κολωνού, θύματος πολλαπλών βιασμών:

«Οχι, αυτό το παιδί που υπέφερε τόσο στα χέρια των κακοποιητών του δεν φυλασσόταν και δεν φυλάσσεται.
Με ποια λογική; Α, δεν ξέρω, θα πρέπει να ρωτήσουμε την κυβέρνηση και όλες τις αρχές της πολιτείας, γιατί δεν φυλάσσεται.

Να μάθουμε γιατί αστυνομικοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά σταμάτησαν, πριν λίγο καιρό, το αστυνομικό αυτοκίνητο (ιδιωτικό αυτοκίνητο της ασφάλειας) που μετέφερε το κοριτσάκι με το μικρότερο αδερφάκι του από την Αθήνα στο νησί που κατοικούν και με προτεταμένα αυτόματα στα χέρια, κατέβασαν τα παιδιά κάτω και τα τρομοκράτησαν!
Για ένα “τυχαίο έλεγχο”, όπως είπαν μετά, παρά το γεγονός ότι είπαν και ξαναείπαν οι συνοδοί των παιδιών πως είναι αστυνομικοί αλλά άργησαν πολύ να… “συνεννοηθούν” οι δυο πλευρές- φυσικά αυτό το αναφέρω ειρωνικά!

Ακολούθησαν συχνές επιθέσεις με πέτρες στα παράθυρα του σπιτιού που κατοικούν τα παιδιά. Ακολούθησε πριν λίγες μέρες και ένα άλλο περιστατικό, επιβαίνων σε δίκυκλο σταμάτησε μπροστά στο σπίτι και έκανε το “σήμα της σιωπής” στο αδερφάκι της 12χρονης.

Και μετά έγινε η επίθεση μέσα στο σπίτι με μαχαίρι στο κορίτσι από άνθρωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά, που φορούσε σακούλες στα πόδια.

Φυσικά μιλάμε για στόχευση!

Θεωρώ υπεύθυνη την πολιτεία και όλες τις αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, προσωπικά και πολιτικά υπεύθυνες. Θεωρώ υπεύθυνο τον υπουργό κ. Θεοδωρικακο θεωρώ υπεύθυνη την υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου που είπε από την Βουλή που μένει το παιδί- το ζήσαμε και αυτό μη τυχόν και ψαχθεί κανείς λίγο παραπάνω να το βρει.»

Υπεύθυνοι θα είμαστε και όλοι εμείς αν αδρανήσουμε και αφήσουμε αυτό το παιδί στην τύχη του, να το κατασπαράξει και να το εξαφανίσει το σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ