Άγκυρα: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου θα επισκεφθεί την Τουρκία στο Ραμαζάνι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σαμέχ Σούκρι, θα επισκεφθεί την Τουρκία «κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού», ενώ η Άγκυρα και το Κάιρο επιδιώκουν την εξομάλυνση των σχέσεων.

Ο Τσαβούσογλου είπε , στο περιθώριο υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, «Τον προσκάλεσα να επισκεφθεί την Τουρκία. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού (…). Θα χαρούμε να δεχθούμε ξανά τον κ. Σούκρι στη χώρα μας».

Ο υπουργός ανέφερε ότι η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και «οι συνάδελφοί μας εργάζονται για να προετοιμαστούν για αυτήν».

[Σημείωση: Το Ραμαζάνι τελειώνει στις 21 Απριλίου]

Ο Σάμεχ Σούκρι επισκέφθηκε την Τουρκία στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά τον καταστροφικό σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία.

Από το λιμάνι της Μερσίνης στη νότια Τουρκία, όπου ένα αιγυπτιακό πλοίο βοήθειας έδεσε στην Τουρκία, ο Τσαβούσογλου είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, «Ανοίγουμε νέες σελίδες στις σχέσεις μας με την Αίγυπτο».

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ