Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προανήγγειλε την παραπομπή του Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο για τις υποκλοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θα πρέπει να νιώθει καθόλου άνετα ο απερχόμενος πρωθυπουργός έπειτα από την παρέμβαση του Βαγγέλη Βενιζέλου αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός καθόρισε μάλιστα και το εύρος των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν για τον πρωθυπουργό και τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο, αφού ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για κακουργήματα με αντίστοιχο χρονικό διάστημα παραγραφής.

Τόνισε ότι το θέμα των υποκλοπών «είναι μία πληγή για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, όχι μόνο για την ελληνική».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Mega εξήγησε ότι οι διπλές εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα για τις ποινικές ευθύνες και μάλιστα για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων, καθώς δεν παραγράφονται, με τη διάλυση της βουλής ακόμα και για δεύτερη φορά, τα αδικήματα αυτού του είδους.


Οπως διευκρίνισε «το άρθρο 86 του Συντάγματος έχει αναθεωρηθεί, η παραγραφή είναι η παραγραφή του κοινού Ποινικού Δικαίου, άρα δεκαπενταετής τουλάχιστον θα έλεγα για τα εγκλήματα αυτού του τύπου. Δεν επηρεάζεται η παραγραφή από τον λεγόμενο πολιτικό χρόνο, δηλαδή από το αν θα μεσολαβήσει η διάλυση της Βουλής ή θα παρέλθει η πρώτη ή η δεύτερη σύνοδος της επόμενης Βουλής, έχουν αλλάξει αυτά. Ένα τέτοιο ζήτημα δεν κλείνει, καταρχάς είναι ανοικτό ποινικά, είναι ανοικτό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ