Τεμπη – Συγκίνησε ο αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου: Δεν θέλουμε θέση στο δημόσιο, διορίστε γιατρούς στο Παίδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγαλείο της ψυχής των οικογενειών των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αντιπροσωπεύει ο αδελφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου.

Σε μια ανάρτηση του στο προφίλ του στο twitter o Βαγγέλης Βλάχος ράγισε καρδιές και συγκίνησε καθώς ζήτησε από την πολιτεία να διορίσει περισσότερους γιατρούς στα παιδιατρικά νοσοκομεία αντί να δίνει θέσεις στο δημόσιο στους συγγενείς των 57 νεκρών στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου. Ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, έχει χάσει και την 28 ημερών κόρη του πριν από τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα γράφει στην ανάρτησή του:

«Η κυβέρνηση μας πρόσφερε θέση στο δημόσιο για την #τραγωδια_τεμπη. Μπορείτε στη μνήμη του αδερφού μου Βάιου που χάθηκε στα Τέμπη και δε γνώρισε ποτέ την ανιψιά του γιατί πέθανε από καρδιοπάθεια να λύσετε το πρόβλημα με την #ΑγιαΣοφία? Διορίστε εκεί το προσωπικό που χρειάζεται».

Στη συνέχεια προσθέτει: «Εμείς έχουμε τελειώσει, δεν έχουμε άλλο να δώσουμε. Αλλά δώστε ζωή σε αυτά τα μωρά, δώστε ελπίδα σε αυτούς τους γονείς. Εμείς καήκαμε στα Τέμπη, ό,τι και να μας δώσετε δεν αλλάζει τίποτα. Δεν θέλουμε καμία θέση πουθενά. Σώστε αυτά τα μωράκια, σας παρακαλώ, γιατρούς αντί για εμάς».

tempi vaiox vlaxos karditsa

Ο κ. Βλάχος συνεχίζει την ανάρτηση του στα σχόλια όπου κάνει αναφορά (tag) στο Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα και γράφει:

«Στη Λάρισα ήρθατε πρόσωπο με πρόσωπο με τους γονείς μου. Δεν βοηθήσατε εκεί, ο Βάιος χάθηκε.

Βοηθήστε την Αγία Σοφία. Εσείς που είστε τώρα και αυτοί που θα είστε μετά. Στη μνήμη της οικογένειας μας, της ανηψιάς του Βάιου που δεν γνώρισε ποτέ. Φεβρουάριο έφυγε το μωρό μου, Φεβρουάριο και ο αδερφός μου, Φεβρουάριο και η #CHDweek. Όταν εσείς γιορτάζετε του Α. Βαλεντίνου, εμείς θρηνούμε τα παιδιά μας. Λύστε το τώρα. Προσλάβετε γιατρούς όχι συγγενείς.

Και όποιος Υπουργός Υγείας έρθει μετά, δεν με ενδιαφέρει τι πρέπει να γίνει, αλλά να γίνει. Ήσουν εκεί, στη Λάρισα και δεν έκανες τίποτα. Κάνε τώρα. Σε παρακαλώ. Σώσε αυτά τα μωρά. Είναι σαν να σώζεις την ανιψιά του αδερφού μου. Το ίδιο. Και καλύτερο. Κάντο».

Ο αδερφός του Βάιου μοιράζεται στο μήνυμά του μια ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων παιδιών με καρδιοπάθεια στην οποία ζητούν στήριξη και πλήρη και μόνιμη λειτουργία στο παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Η ανάρτηση του συλλόγου περιέχει και μια φωτογραφία ενός βρέφους με σωληνάκια.

Δείτε την ανάρτηση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ