Διασυρμός Γεραπετριτη με την ανύπαρκτη τηλεδιοικηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποποιηθεί τις ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους να έπεσε στο κενό από την πρώτη στιγμή, ωστόσο για περισσότερο από έναν μήνα, στελέχη της ΝΔ επιχειρούσαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο τους «ξεφτίλιζαν» σε ζωντανή σύνδεση. 

Αφού το παιχνίδι με τις λέξεις στο οποίο επιδίδονταν για μέρες, τους γύρισε μπούμερανγκ, σήμερα, φτάσαμε στην αποκορύφωση του διασυρμού, με το δεξί χέρι του Μητσοτάκη να διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό για την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες μόνο σε σταθμάρχες και υπαλλήλους του ΟΣΕ, ενώ παράλληλα παρουσίαζε ως… τηλεδιοίκηση τον τοπικό πίνακα για την είσοδο και την έξοδο των τρένων στον σταθμό. 

Σήμερα λοιπόν, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Μεταφορών, φωτογραφίες με τον νέο πίνακα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, ενώ ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεδιοίκησης και παραδέχτηκε στην ουσία ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση μέχρι τώρα στη Λάρισα!

tiledioikisi 3tiledioikisi 1

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το σύστημα τηλεδιοίκησης του Βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και επάνω θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου, ενώ το υπόλοιπο τμήμα από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα, αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία τέλος Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης βρισκόταν σε λειτουργία μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, όταν έπιασε φωτιά στον σταθμό Ζαχάρεως κι έκτοτε κανένας δεν προχώρησε στην επισκευή του. Αν το σύστημα λειτουργούσε, το τραγικό δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί… Δεν είχαν όμως το θάρρος να το παραδεχτούν και αναλάβουν τις ευθύνες τους, παρά μόνο αρκέστηκαν στο να επιτίθεται στις προηγούμενες κυβερνήσεις και να κάνουν λόγο για… «ανθρώπινο λάθος», ενός άπειρου σταθμάρχη τον οποίο οι ίδιοι «φύτεψαν» σε θέση ευθύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ