Αποκάλυψη από τον στρατηγό Καμπουρίδη για νέα τουρκική πρόκληση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα ζήτησε την ακύρωση της ΝΑΤΟϊκής Άσκησης «Ramstein Guard Greece 23», λόγω τουρκικής πρόκλησης αφού κατά την διαδικασία έγκρισης των οδηγιών διεξαγωγής της άσκησης, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εντός του AIRCOM HQ, αξίωσαν την εξαίρεση των περιοχών Θάσου και Αγίου Ευστρατίου, με την απαράδεκτη αιτιολόγηση περί «αποστρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών.

Από την άλλη μαθαίνουμε ότι, μετά την τελευταία «συγκινητική» επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Χ. Ακάρ, δρομολογήθηκε η πραγματοποίηση κοινής στρατιωτικής άσκησης Ελλάδας – Τουρκίας.
Προτείνω λοιπόν στον σχεδιασμό της άσκησης αυτής να συμπεριληφθούν αυτά τα δύο νησιά για να δούμε τις τουρκικές αντιδράσεις, καθώς θα είναι αποκαλυπτικές των πραγματικών προθέσεων της Άγκυρας.

Εάν επιτρέψουμε να σχεδιασθεί άσκηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Διεθνή Ύδατα χωρίς να συμπεριλαμβάνονται νησιά τα οποία η Τουρκία θέτει όρους αποστρατιωτικοποίησης, είναι σαν να αποδεχόμαστε τις τουρκικές θέσεις, αφού έχουμε βολευτεί στον ισχυρισμό ότι, όλα πάνε καλά μιας και είναι μηδενικές οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να κλαίμε από τη χαρά μας.

Εάν από την άλλη πλευρά αποφύγουμε στον σχεδιασμό αυτής της άσκησης να συμπεριλάβουμε τέτοια νησιά, για να μην «στενοχωρήσουμε» τους Τούρκους και χαλάσουμε το «θετικό» κλίμα των ημερών, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ