Σάλος με την συνεντευξη Μητσοτακη στον Γιώργο Αυτιά – Πέταξε λευκή πετσέτα για την νίκη των πρώτων εκλογών ο πρωθυπουργός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια δήλωση ήττας ξεκίνησε την συνέντευξη του στον Γιώργο Αυτιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας: Το μυαλό μου είναι στην πρώτη κάλπη, όχι στη δεύτερη. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει τα πάντα, αυτή θα δώσει την ισχυρή εντολή, ώστε αν χρειαστεί δεύτερη κάλπη, να φέρει την κυβερνητική σταθερότητα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Με δυο λόγια ο Κυριακος Μητσοτακης που ήταν σιγουρος οτι η ΝΔ θα ειναι πρωτο κομμα στις πρώτες εκκογες και θα πήγαινε και σε δευτερες για να διεκδικήσει την αυτοδυναμια τωρα τα μαζεύει και συνειδητοποιεί πως μπορει να μην ειναι τελικά πρωτο κομμα την πρώτη Κυριακή και ξαφνικά η μαχη να χαθεί.

«Έχουμε εκλογές την 21η Μαΐου, με ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. Τα διλήμματα είναι καθαρά, αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω», είπε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι «οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ για να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή που έχουμε χαράξει. Θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες αν η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι το 2019».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η στροφή της τουρκικής πολιτικής θέλει να έχει και συνέχεια. Υπάρχει σαφέστατη στροφή στην ΕΕ ότι θέλουμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας. «Δεν ήταν δεδομένο, δεν ήταν η κατάσταση που υπήρχε όταν αναλάβαμε», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι ο φράκτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς ή με ευρωπαϊκούς πόρους, αφήνοντας αιχμές για την τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε εξωτερικούς φράκτες. Κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους των Βρυξελλών να έρθουν στον Έβρο και να δουν τι σημαίνει η φύλαξη των συνόρων και η εργαλειοποίησή τους για να καταλάβουν τι σημαίνει να φυλάει μια χώρα τα σύνορά της.

Για τις δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είπε το αυτονόητο. Διαχρονικά κάποιες πολιτικές παρατάξεις έχουν μια αλλεργία να αναγνωρίσουν στην αστυνομία» τον ρόλο που έχει. «Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους, πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί, από την άλλη υπάρχει στην πατρίδα μας ένα χρόνιο πρόβλημα επιθετικής παραβατικότητας στις πορείες, στα πανεπιστήμια, οι μπαχαλάκηδες. Έχουμε κάνει πρόοδο, δεν έχουμε φτάσει εκεί που θα ήθελα. Αλλά η αστυνομία δεν μπορεί και δεν πρέπει να στοχοποιείται», είπε. Παράλληλα, άφησε αιχμές για το αίτημα της αντιπολίτευσης για αποπομπή του κ. Θεοδωρικάκου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη η αστυνομία να εκπαιδευτεί περισσότερο, όπως στην ενδοοικογενειακή βία. «Θέλω η αστυνομία να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, για να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής» είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των συντάξεων. «Πλέον μπορούμε να εκδίδουμε συντάξεις εντός δύο μηνών», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μπόρεσε να παρέμβει στον σκληρό πυρήνα του κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ