Αυτή η νύχτα μένει: Έλιωσε το διαδίκτυο με το νεύμα που θύμιζε Ανδρέα Παπανδρέου και Δημητρα Λιανη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια σκηνή βγαλμένη απο το μακρινό 1988 έζησαν οι τηλεθεατές της πετυχημένης σειράς του Alpha Αυτή η νύχτα μένει. Στην σειρά εγινε αναπαράσταση της επιστροφής του Ανδρέα Παπανδρέου απο το Χέρφιλντ που οταν κατέβηκε απο το αεροπλάνο έκανε το περιβόητο νεύμα στην Δημητρα Λιανη να τον ακολουθήσει.

209F70DF 0639 4A6E B7D1 F978A37B6B33

Στην σειρά βέβαια δεν υπάρχει αεροπλάνο αλλα ένα αυτοκίνητο μεσα απο το οποιο βγαίνει η αγαπημένη του υποψηφίου βουλευτή του Πασοκ, Χρήστου Αναγνωστου αφού πρώτα της κανει νεύμα να τον ακολουθήσει.

Ήταν 22 Οκτωβρίου 1988 όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, επέστρεφε από το Λονδίνο, όπου είχε πάει για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πολίτες για να υποδεχθούν τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος επέστρεφε από το Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.

Τότε ήταν που γράφτηκε η ιστορία του πιο… διάσημου νεύματος της ελληνικής ιστορίας. Όταν κατέβαινε τις σκάλες του αεροπλάνου, περίπου στα μισά, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ κοντοστάθηκε, γύρισε το κεφάλι του, κοίταξε πίσω και με ένα νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη, της ζήτησε να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας με αυτό τον τρόπο αυτό τη σχέση τους.

Με πληροφορίες απο το makthes.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ