Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Κολωνος – 12χρονη: Μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα σταμάτησαν ΙΧ που την μετέφερε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με την 12χρονη η οποία έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό και πρόσφατα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο σπίτι της έκανε η Αντωνία Λεγάκη, μία εκ των δικηγόρων της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε το 12χρονο κορίτσι όταν γύρναγε από την αστυνομία μετά από κατάθεση που είχε κάνει!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real Fm και το Νίκο Μπογιόπουλο είπε:

«Πριν από μερικούς μήνες, μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το πολιτικό αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά στον τόπο που ζουν, κατέβασαν τα παιδιά με παρατεταμένα τα όπλα, ενώ οι αστυνομικοί που τα συνόδευαν φώναζαν πως είναι συνάδελφοι και τα παιδιά ουρλιάζανε και κλαίγανε.

Μετά η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως επρόκειτο για τυπικό έλεγχο. Έτσι, είπαν, τυπικό και τυχαίο έλεγχο στις 3 τη νύχτα. Φαίνεται πως ήταν αστυνομικοί, γιατί αυτό δεν αναιρέθηκε».

«Η επίθεση δεν ήταν η πρώτη»

Η κ. Λεγάκη μίλησε και για την επίθεση που δέχτηκε το κορίτσι στο σπίτι που μένει με την θεία της και τον αδερφός της, γεγονός που καταδεικνύει πως είναι πλήρως απροστάτευτη από την πολιτεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ακόμα ένας δικηγόρος της μικρής, ο Απόστολος Λύτρας, «άγνωστος, αφού άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος που μένει η 12χρονη και ενώ έλειπε η θεία της, χωρίς να προσπαθήσει να μπει μέσα, φορώντας μια κουκούλα full face, της πρόταξε ένα μαχαίρι. Στην προσπάθεια η μικρή να τον απωθήσει, την τραυμάτισε αρκετά στο χέρι. Έχουν υποβληθεί μηνύσεις και για τα τρία περιστατικά και περιμένουμε από τις Αρχές να δούμε» είπε και τόνισε: «Ξεκάθαρη απειλή, κάποιοι ή δε θέλουν να συνεχίσει να δίνει καταθέσεις ή θέλουν αυτοί που ήδη βρίσκονται στη φυλακή να φοβίσουν τη μητέρα».

Στη συνέντευξή της η κ. Λεγάκη ανέφερε πως αυτή η επίθεση «ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη» ενώ τόνισε με νόημα ότι κάποιοι «φοβούνται ότι θα τους κατονομάσει».

«Το γεγονός ότι δόθηκε η επιμέλειά του σε μία συγγενή που ζει μαζί της και το αγαπάει και το φροντίζει δεν σημαίνει ότι είναι προστατευμένο απέναντι σε απειλές από εγκληματίες που προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα. Δεν ήταν, λοιπόν, το παιδί ήταν προστατευμένο κι αυτή η επίθεση ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη. Έχουν καταγγελθεί κι άλλες 3-4 επιθέσεις τουλάχιστον», περιέγραψε η κ. Λεγάκη.

Έπειτα, η κ. Λεγάκη είπε και για άλλες προσπάθειες εκφοβισμού: «άτομο είχε κάνει το σήμα της σιωπής στον μικρό της αδερφό. Πιο πριν είχε καταγγελθεί ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος περιφερόταν έξω από το σπίτι τους με φακό».

Σχολιάζοντας αυτά τα περιστατικά είπε:

«Είναι βέβαιο ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν να κάνουν με τις καταθέσεις του παιδιού. Όχι επειδή τα ονόματα που θα δώσει στην τελευταία κατάθεση είναι σημαντικά. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι δεν είναι. Όμως, αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται ότι κάποια στιγμή το παιδί θα βρει το κουράγιο να τους κατονομάσει. Γι’ αυτό και προσπαθούν να το τρομοκρατήσουν».

Καταλήγοντας, είπε πως έχει ζητηθεί προστασία της ανήλικης.

«Η Πολιτεία, όμως, από το Σύνταγμα και τους νόμους, χωρίς κανένα αίτημα, οφείλει να προστατεύσει ένα παιδί που είναι ευάλωτο. Γι’ αυτό η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να προστατεύεται το παιδί. Χωρίς κανένα αίτημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ