Μαρία Αγγελικούση: Η πλουσιότερη Ελληνίδα σεμνή και ταπεινή παρολο που βρίσκεται σε κορυφαία θέση της λίστας Forbes

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεμνά και ταπεινά, μακριά από show off, κοσμικές προκλήσεις και φωτογραφίες ζει και κινείται η Μαρία Αγγελικούση, η Ελληνίδα επιστήμονας και επιχειρηματίας, το όνομα της οποίας φιγουράρει πρώτο στη λίστα Forbes.

Αν και στην κορυφή της λίστας του Forbes βρίσκεται ο Μπερνάρ Αρνό, σε ό,τι  αφορά τους Ελληνες, ψηλότερα από όλους είναι η Μαρία Αγγελικούση. Η διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας Angelicoussis Group βρίσκεται στην 455η θέση της λίστας του Forbes και η περιουσία της εκτιμάται σε 5,6 δισ. δολάρια.

Ο Αντώνης Αγγελικούσης ίδρυσε την εταιρία το 1947 και η εγγονή του, Μαρία Αγγελικούση, πήρε τα ηνία μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γιάννη, τον Απρίλιο του 2021. Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο Κέμπριτζ και εργάστηκε για δύο χρόνια ως γιατρός στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας. Το 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στον όμιλο ως αντιπρόεδρος. Η Angelicoussis Group έχει 142 πλοία, μεταξύ των οποίων πετρελαιοφόρα και τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αν και η Μαρία Αγγελικούση διαθέτει σπίτια από το Λονδίνο ως τη Μύκονο, στην Αθήνα φημολογείται ότι ξεχωρίζει και αγαπά το σπίτι της  στο Κολωνάκι.

dd

Η τύπου παλιά κινηματογραφική βίλα στο Κολωνάκι, από τα ωραιότερα σπίτια της Αθήνας, πουλήθηκε πριν από μερικά χρόνια στον αείμνηστο εφοπλιστή, ιδιοκτήτη της Angelicoussis Shipping Group Γιάννη Αγγελικούση, ο οποίος έφυγε προδομένος από την καρδιά του τον Απρίλιο του 2021. Ο τελευταίος φέρεται οτι κατέβαλε τίμημα που ξεπέρασε τα 5.000.000 ευρώ για την ιστορική κατοικία τού επίσης αείμνηστου Ντόρη Μαργέλλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία τον Μάρτιο του 2021.

aggelikousi3

Το σπίτι-φρούριο, μέσα στο πράσινο και το λευκό χρώμα, θεωρείται από τα πιο μεγάλα σπίτια στο Κολωνάκι. Μάλιστα, ανακαινίστηκε εκπληκτικά, αλλά με σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του, για να στεγάσει την οικογένεια της Μαρίας Αγγελικούση. Καθώς εκτείνεται σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που αρχίζει από την πλατεία Δεξαμενής, συνεχίζει αριστερά στην οδό Στρατιωτικού Συνδέσμου, κατόπιν στην Πινδάρου και τελειώνει στη Φωκυλίδου, κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει την αόρατη και σεμνή εφοπλίστρια, η οποία στις εξόδους της δεν προκαλεί βγαίνοντας από την κύρια πύλη της Φωκυλίδου, αλλά από το πίσω υπόγειο γκαράζ της βίλας. Η κατοικία εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα, με την πισίνα να βρίσκεται στο δεύτερο, όπου δέντρα και λουλούδια συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, ενώ στο μεγάλο αίθριο κυριαρχούν οι λευκές πλάκες και οι ξαπλώστρες.

Πηγή: Espresso

ΔΗΜΟΦΙΛΗ