Ιστορική ημέρα για την Τουρκία – παραδόθηκε το TCG Anadolu στον τουρκικό στόλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο πλοίο με επιθετικά UAV στον κόσμο και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, το TCG Anadolu, παραδίδεται στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων με τελετή στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν. Υπάρχουν 12 χώρες στον κόσμο που διαθέτουν πλοία αυτής της κλίμακας, γράφουν τα τούρκικα δημοσιεύματα.

Το TCG Anadolu Πολλαπλών δυνατοτήτων Αποβατικό Επιθετικό Πλοίο, το χτίσιμο του οποίου ξεκίνησε το 2015 και ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα τον Ιούνιο του 2022 παραδίδεται στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών, με τελετή στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχουν 12 χώρες που έχουν πλοία αυτού του μεγέθους»

Το TCG Anadolu κατασκευάστηκε υπό την κύρια ανάδοχη εταιρεία της Sedef Shipyard στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης. 

131 υπεργολάβοι, καθώς και πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα συμμετείχαν στο έργο, το οποίο έχει τοπικό ποσοστό περίπου 70 τοις εκατό. Υπάρχουν 12 χώρες στον κόσμο που διαθέτουν πλοία αυτής της κλίμακας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Θα αποτελεί βάση για τα επιθετικά UAV»

 2


Το TCG Anadolu θα είναι το «πρώτο πλοίο με επιθετικά
drones» στον κόσμο που θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται σε αυτό. 

Για αυτό, το επιθετικό Bayraktar TB3 με πτυσσόμενα φτερά αναπτύσσεται από την Baykar. 

Επιπλέον, διεξάγονται διάφορες μελέτες για να επιτραπεί η προσγείωση και η απογείωση του συστήματος μάχης μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar KIZILELMA, που αναπτύχθηκε επίσης από την Baykar, και του αεροσκάφους ελαφράς επίθεσης HÜRJET, που αναπτύχθηκε από την Turkish Aerospace Industries.

 

«Μπορεί να μεταφέρει μια δύναμη μεγέθους μάχης στη ζώνη κρίσης»

 

 3

Το TCG Anadolu, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δύναμη μεγέθους τουλάχιστον 1 τάγματος στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή της κρίσης με τη δική του υλικοτεχνική υποστήριξη, χωρίς να απαιτείται υποστήριξη εσωτερικών βάσεων. 

Αναπτύχθηκαν οπλικά συστήματα στο πλοίο, σύστημα διαχείρισης πολέμου, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, σύστημα αναζήτησης και παρακολούθησης υπέρυθρων, σύστημα ηλεκτρο-οπτικής αναζήτησης, σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, αμυντικό σύστημα τορπιλών, ραντάρ, συστήματα επικοινωνίας, συστήματα πλοήγησης, συστήματα διανομής πληροφοριών με εγχώρια και εθνικούς πόρους.

Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο

Το πλοίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αποστολές ανακούφισης από φυσικές καταστροφές όταν είναι απαραίτητο. Χάρη στις πλήρεις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου και του χειρουργείου, θα μπορεί να παρέχει ιατρική υποστήριξη σε επιχειρήσεις ανακούφισης από φυσικές καταστροφές, ανθρωπιστικής βοήθειας και εκκένωσης προσφύγων.

 

Μεταφέρει συνολικά 94 στρατιωτικά οχήματα

 

4


Το TCG Anadolu έχει μήκος 231 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα. Με μέγιστο εκτόπισμα πλήρους φορτίου 27 436 τόνους, το πλοίο μπορεί να λειτουργεί με μέγιστη ταχύτητα τουλάχιστον 20,5 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 16 κόμβων.

Με την οικονομική του ταχύτητα και την εμβέλεια πλεύσης τουλάχιστον 9 χιλιάδων ναυτικών μιλίων με πλήρες φορτίο, 4 μηχανοποιημένα σκάφη προσγείωσης, το καθένα από τα οποία μεταφέρει 1 τανκ μπορούν να εισέλθουν στην πισίνα με ικανότητα νερού μέσα στο TCG Anadolu. 

Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει συνολικά 94 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 13 αρμάτων μάχης, 27 τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων επίθεσης (ZAHA), 6 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, 33 διαφόρων οχημάτων και 15 ρυμουλκούμενων στα καταστρώματα οχημάτων.

10 ελικόπτερα ή 11 επιθετικά UAV μπορούν να αναπτυχθούν στο διάδρομο πτήσης του πλοίου και 19 ελικόπτερα ή 30 επιθετικά UAV μπορούν να μεταφερθούν στο υπόστεγο. Το πλοίο θα φιλοξενεί 1223 άτομα προσωπικό.

Anadolu

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ