Τρώνε απο παντού: Γιουρούσι και στον ΑΔΜΗΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο, πολυμέτωπο γιουρούσι στο κράτος φαίνεται πως υλοποιεί τις τελευταίες ώρες το επιτελικό κράτος. Με εντολή Μαξίμου τα διορισμένα «γαλάζια» παιδιά που διοικούν το κράτος αλώνουν τον δημόσιο τομέα, κάνοντας τους τελευταίους διορισμούς.

Μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τα παιχνίδια Ζούλα στην ΕΡΤ, η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει ακόμα ένα προεκλογικό γιουρούσι της κυβέρνησης, αυτήν τη φορά στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στις 24 Μαρτίου του 2023 ο ΑΔΜΗΕ δημοσίευσε δημόσια προκήρυξη για την κατάληψη της θέσης «Γενικού Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού», με σκοπό, όπως αναφέρεται: «Την πρόσληψη στελέχους με επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική εμπειρία κτηθείσα σε αναγνωρισμένους οργανισμούς ή εταιρίες εγχώριες ή διεθνείς».

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως για τη συγκεκριμένη σημαντική αλλά και υψηλή θέση ο ΑΔΜΗΕ έδωσε τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να υποβάλουν τα χαρτιά τους μέσα σε μόλις έξι ημέρες. Κοινώς, η εταιρία… με το καλημέρα αποφάσισε να βγάλει εκτός παιχνιδιού κατευθείαν μια σημαντική μερίδα στελεχών, που μέσα σε διάστημα έξι ημερών δεν θα είχαν τον χρόνο να συλλέξουν τον απαιτητικό αριθμό εγγράφων που χρειάζονται και φυσικά να τα καταθέσουν!

Κάπως έτσι και με βάση αυτά τα δεδομένα, η απόφαση για την κάλυψη της θέσης αυτής δημοσιεύτηκε σε χρόνο-ρεκόρ, όπως αποδεικνύεται από την απόφαση πρόσληψης που φέρει την ημερομηνία 31 Μαρτίου του 2023. Όπως προκύπτει από το έγγραφο του ΑΔΜΗΕ, που φέρει την υπογραφή του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της εταιρίας Μανούσου (Μάνου) Μανουσάκη, τη θέση καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Αγαθάκης για τρία χρόνια.

Ο κύριος Αγαθάκης, όπως προκύπτει, έχει πλούσιο βιογραφικό, ενώ το 2016 ορίστηκε να ασκεί καθήκοντα γενικού διευθυντή επιχειρησιακών λειτουργιών της -κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΗ Α.Ε.- Εταιρίας «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.).

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ο CEO του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, είναι από τα λίγα στελέχη που διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και παρέμειναν στη θέση τους και επί Ν.Δ. Αυτό φανερώνει είτε πως ο συγκεκριμένος είναι ιδιαίτερα ικανός -και γι’ αυτό γλίτωσε το «γαλάζιο» πογκρόμ που ακολούθησε των εκλογών του 2019- είτε πως είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να υπερασπιστεί το οποιοδήποτε σχέδιο. Άλλωστε, το αντίτιμο των υπηρεσιών του είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Με την κλεψύδρα αυτής της κυβέρνησης να αδειάζει, καθώς η ημερομηνία των εκλογών της 21ης Μαΐου πλησιάζει, η κυβέρνηση επιλέγει να «ναρκοθετήσει» τη δημόσια διοίκηση, επιχειρώντας να τοποθετήσει «δικούς» της ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά είτε να ολοκληρώσει τα τελευταία της ρουσφέτια.

Με άλλα λόγια, στόχος παραμένει ο έλεγχος της δημόσιας διοίκησης αλλά και η διατήρηση ενός κομματικού στρατού, ο οποίος θα εγγυάται στη Ν.Δ. τη διατήρηση μιας… εξαρτημένης εκλογικής βάσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ