Μετωπική Τζανερίκου με κυβέρνηση Μητσοτάκη: Σε πανικό το Μαξίμου μετά τις τρομερές καταγγελίες – Εξηγήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός επικρατεί στο Μαξίμου μετά από τις νέες καταγγελίες-«βόμβα» του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου για «παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων» στο έργο της Δικαιοσύνης με στόχο το μπλόκο (όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση) στο κόμμα Κασιδιάρη.

Απαντώντας με θεατρινισμούς στις σοβαρές καταγγελίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εμφανίστηκε έξαλλος και ισχυρίστηκε ότι «δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Ο Οικονόμου σε έντονο ύφος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παζαρεύει την αξιακή της αρχή να προστατέψει τη Δημοκρατία από οποιοδήποτε τέχνασμα θέλουν να εφεύρουν εγκληματικές οργανώσεις και μαχαιροβγάλτες για να συμμετάσχουν σε εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει παζάρι, τελεία και παύλα».

Ο ίδιος δεν διέψευσε τη μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου, και υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι ήταν μια «θεσμική συνάντηση», «μία διαβούλευση για τα δικονομικά ζητήματα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ανταλλάγματα ταξίδια και άλλα δεν έγιναν. Για μας είναι αδιανόητο, δεν έγινε κανένα παζάρι».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το που έγινε η μυστική συνάντηση του Γεραπετρίτη με τον Τζανερίκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε εκνευρισμένος: «σας απάντησα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να απαντήσει ποιος έταξε ανταλλάγματα για δικαστική απόφαση

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στη δικαιοσύνη: «Η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικά δεν περιορίζεται μόνο στους «καφέδες» του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα. Αυτά καταγγέλλει σήμερα στο iEidiseis.gr ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκος», τονίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς», καταλήγει η ανακοίνωση.​

«Ρουκέτα» Τζανερίκου: Του πρόσφερε «ανταλλάγματα» κι άλλος κυβερνητικός παράγοντας για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη!

Υπενθυμίζεται ότι ο μετά την τρομερή αποκάλυψη-καταγγελία από τον Ανώτατο Δικαστή Χρήστο Τζανερίκο, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποπειράθηκε να αλλοιώσει το πολίτευμα με ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης (σ.σ. για να σιγουρέψει το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη), ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά από αυτή την παρέμβαση, προχώρησε στη… ρίψη μιας ακόμη «βόμβας».

Μιλώντας στο ieidiseis.gr και τη Μαίρη Μπενέα έκανε λόγο για «παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων» (άρα δεν ήταν μόνο ο Γιώργος Γεραπετρίτης που προσπάθησε να τον επηρεάσει) που, όπως είπε πολύ συγκεκριμένα ο κ.Τζανερίκος, «ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!»

Ερωτώμενος από τη Μαίρη Μπενέα για το πώς έγινε η παρέμβαση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, ο δικαστής σχολίασε: «Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει»!

Σε ότι αφορά την παραίτησή του, ο Χρήστος Τζανερίκος επεσήμανε ότι αυτή υπεβλήθη το πρωί της Δευτέρας και «δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Είπε σχετικά: «Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι΄ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄ αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ