Αθλιότητες Μητσοτάκη για Τζανερίκο: Επιχειρείται στοχοποίηση του Ανώτατου Δικαστικού και αποδόμησή του μέσω λασπολογίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσω διαρροών, η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει τον πανικό της για τα όσα «πυρηνικά» έχει αποκαλύψει ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος έχει εκθέσει ολόκληρο το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις κυβερνητικές προσπάθειες επηρεασμού της Δικαιοσύνης με υποσχέσεις για «ανταλλάγματα».

Λίγο νωρίτερα, ο κ.Τζανερίκος, οποίος θυμίζουμε υπέβαλλε την παραίτησή του μετά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να παρέμβει (σ.σ. έστειλε τον Γιώργο Γεραπετρίτη) στο έργο της Δικαιοσύνης, αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη και το μπλόκο που ήθελε να περάσει μέσω τροπολογίας στη Βουλή, έκανε νέες δηλώσεις με τις οποίες προκαλούσε το Μαξίμου να πει το όνομα του ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, ο οποίος τον προσέγγισε με την υπόσχεση ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιηθεί σε διάφορες Αρχές, αν βοηθούσε στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιόν Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω πω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε» είπε μεταξύ άλλων ο ανώτατος δικαστής.

Επίσημη αντίδραση φυσικά δεν υπήρξε, καθώς όποιος έχει «λερωμένη τη φωλιά του», προσπαθεί να κρυφτεί μέσα σε αυτή και όχι να την επιδείξει.

Ωστόσο, μέσω κυβερνητικών «πηγών» κυκλοφόρησε το εξής, με σαφή πρόθεση στοχοποίησης και αποδόμησης μέσω λασπολογίας, του Χρήστου Τζανερίκου:

«Ο κ. Τζανερρίκος υποστήριζε σε διάφορες επαφές του την επιθυμία του να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και διατεινόταν ότι έχει ερείσματα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτές οι πληροφορίες έφτασαν στην κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν τον όρισε ποτέ σ’ αυτή τη θέση. Από τότε τη φυλάει στην κυβέρνηση και γι’ αυτό κάνει αυτά που κάνει το τελευταίο διάστημα. Δεν υπήρχε καμία άλλη συνάντηση μαζί του με κυβερνητικό στέλεχος πλην του Γιώργου Γεραπετρίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ