Οι προεκλογικές υποσχέσεις Ερντογάν: Στόχος μας είναι 90 εκατομμύρια τουρίστες και 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό εμπόριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ομιλία που εκφωνήθηκε την Τρίτη στην πρωτεύουσα Άγκυρα, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής συνάντησης για το εκλογικό μανιφέστο και τους υποψηφίους βουλευτές του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» o Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης

και Ανάπτυξης θα εργαστεί για να αυξήσει τον όγκο του εξωτερικού εμπορίου της χώρας στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και να προσελκύσει 90 εκατομμύρια τουρίστες.

 Ο Ερντογάν πρόσθεσε, «Θα ενισχύσουμε τις τουριστικές επενδύσεις για να πετύχουμε τον στόχο των 90 εκατομμυρίων τουριστών και τα έσοδα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως (από τον ίδιο τομέα).

 Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι να αυξήσει τον όγκο του εξωτερικού εμπορίου στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, εστιάζοντας στην παραγωγή, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

 Και συνέχισε, «Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,5%, θα αυξήσουμε το εθνικό μας εισόδημα κατά την επόμενη περίοδο στα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, που είναι ο κύριος στόχος μας».

 Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι χάρη στους ρυθμούς ανάπτυξης, η κυβέρνηση θα προσφέρει 6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε 5 χρόνια και θα μειώσει το ποσοστό ανεργίας στο 7%.

 Πρόσθεσε: «Θα αυξήσουμε το κατά κεφαλήν μερίδιο του εθνικού εισοδήματος την επόμενη περίοδο στα 16.000 δολάρια ετησίως και στη συνέχεια σε υψηλότερα επίπεδα».

 Όπως υποσχέθηκε: «Θα βγάλουμε τη χώρα μας από το πρόβλημα του πληθωρισμού μειώνοντάς τον ξανά σε μονοψήφιο αριθμό».

 Τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα διασφαλίσει τη συνεχή σταθερότητα της Τουρκίας και την επιβίωσή της ως νησίδας ειρήνης και ασφάλειας σε μια εποχή που ο κόσμος και η περιοχή αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις.

  «Θα ιδρύσουμε την Τράπεζα Οικογένειας και Νεολαίας από τα έσοδα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που παράγει η χώρα μας».

 Επεσήμανε επίσης την πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να δημιουργήσει μια γραμμή τρένου υψηλής ταχύτητας μεταξύ της πρωτεύουσας Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.

 Εξήγησε ότι ο στόχος της κατασκευής νέων γραμμών σιδηροδρομικού έργου είναι η σύνδεση 52 τουρκικών περιφερειών μεταξύ τους με ένα δίκτυο σιδηροδρόμων.

 Και συνέχισε, «Θα αναδιαρθρώσουμε το προεδρικό σύστημα με βάση την εμπειρία των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες, συμβάλλοντας περισσότερο στην επίτευξη των στόχων του αιώνα της Τουρκίας».

  Ο Τούρκος πρόεδρος είπε, «Δεν θεωρούμε την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής μόνο ως οικονομικό, αλλά μάλλον εθνικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό, θα αυξήσουμε την αγροτική παραγωγή στην επόμενη φάση στους 132 εκατομμύρια τόνους και τα θαλάσσια προϊόντα στους 750 χιλιάδες τόνους».

 Ο Ερντογάν τόνισε ότι θα αξιολογήσουν τους φυσικούς πόρους της χώρας με μια βιώσιμη προοπτική που εστιάζει στους στόχους πράσινης ανάπτυξης και ενισχύει τη θέση της Τουρκίας παγκοσμίως, με έμφαση στις αναπτυσσόμενες περιοχές με βάση τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους.

 Εξήγησε ότι η ανάπτυξη των περιφερειών θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη.

 «Μέσω αυτής της προσέγγισης, θα εργαστούμε για την ανάπτυξη αναπτυξιακών σχεδίων που ενσωματώνουν τις περιφέρειές μας με την εθνική οικονομία και την κοινωνική ζωή στη χώρα», πρόσθεσε.

Yeni Safak

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ