Τρισάγιο στα Τέμπη για τους 21 μαθητές που χάθηκαν σε τροχαίο πριν 20 χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρισάγιο στην μνήμη των 21 μαθητών από το Μακροχώρι Ημαθίας που έχασαν την ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη το 2003 έγινε σήμερα καθώς έχουν περάσει ακριβώς 20 χρόνια από την μέρα της τραγωδίας.

Το τρισάγιο έγινε στο μνημείο που δημιουργήθηκε στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τελέστηκε μετά από πρωτοβουλία του δήμου Τεμπών για να τιμήσει τη μνήμη των μαθητών. Στην τελετή παρέστησαν οι μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, αλλά και Βεροίας – Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμων που ζήτησαν από την Πολιτεία να διασφαλίσει την ασφάλεια των μετακινήσεων, με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023 πάλι στα Τέμπη.

Το δυστύχημα

ταν 13 Απριλίου του 2003 όταν στα Τέμπη γράφτηκε μια ασύλληπτη τραγωδία. 21 μαθητές βρήκαν τραγικό θάνατο, βυθίζοντας στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό. Πούλμαν με 49 μαθητές Λυκείου από το Μακροχώρι Ημαθίας επέστρεφε μετά από εκδρομή στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα ο θάνατος τους είχε στήσει καρτέρι… Στα Τέμπη μια νταλίκα υπέρβαρη, φορτωμένη με φύλλα νοβοπάν… Στη στροφή ο οδηγός χάνει τον έλεγχο, συγκρούεται με το σχολικό πούλμαν, τα νοβοπάν εκτοξεύονται και θερίζουν τα νέα παιδιά.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για δυο ώρες, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους μαθητές. Ο απολογισμός τραγικό: Νεκρά 21 παιδιά και 20 τραυματισμένα, από τα οποία τα 9 σε πολύ σοβαρή κατάσταση…

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το υπέρβαρο της νταλίκας, τα φθαρμένα ελαστικά και η μεγαλύτερη ταχύτητα από την επιτρεπόμενη, έστειλαν στον θάνατο 21 Ελληνόπουλα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ