Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει εσχάτη προδοσία εάν επανεκλεγεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ευθέως ότι θα προσφύγει στην Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο!

«Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» verbatim…

Πρόκειται για τον ορισμό της εσχάτης προδοσίας. Η Ελλάδα όπως έχει γίνει σαφές από το 2015, δεν αναγνωρίζει δικαιοδοσίας του δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την εθνική της κυριαρχία, μέρος της οποίας είναι και οι θαλάσσιες ζώνες, καθώς περιλαμβάνουν την αιγιαλίτιδα ζώνη, δηλαδή τα χωρικά ύδατα, τα οποία θεωρούνται εθνικό έδαφος.

Επίσης, η επίσημη θέση της Ελλάδας, όπως αναγράφεται ακόμα και σήμερα στην σχετική σελίδα του υπουργείου εξωτερικών, ξεκαθαρίζει ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Τίποτε άλλο.

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν ο Μητσοτάκης θέτει σε διαπραγμάτευση τις θαλάσσιες ζώνες οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την αιγιαλίτιδα ζώνη;

Πρόκειται για προαναγγελία εθνικής προδοσίας, εφόσον φυσικά εκλεγεί πάλι πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ