Μητσοτάκης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Συμφωνία των Πρεσπών στο Αιγαίο με την Τουρκία μετά τις εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία σήμερα για τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίτζο και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!

Μία αποκάλυψη που ισοδυναμεί με πλήρη ανατροπή της  Εθνικής γραμμής στα Ελληνοτουρκικά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, ο οποίος αξίζει συγχαρητηριών για αυτή τη δημοσιογραφική επιτυχία

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε επί λέξει ότι: «Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Πρόκειται φυσικά για έναν ισχυρισμό ο οποίος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την εθνική γραμμή, την οποία έχει εκφράσει πολλάκις διαχρονικά η ΝΔ (αλλά και όλα τα κόμματα) και ο Νίκος Δένδιας, αλλά αναγράφεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

Από το 2015 άλλωστε η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει καμία δικαιοδοσία στο δικαστήριο της Χάγης αναφορικά με τα θέματα της Αιγιαλίτιδας ζώνης, η οποία ανήκει στον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας. Και η εθνική κυριαρχία δεν μπορεί να τεθεί σε καμιά διαπραγμάτευση, σε κανένα δικαστήριο τύπου Χάγης.

Η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει το επίσημο ελληνικό κράτος με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Καμιά «θαλάσσια ζώνη», ούτε καν την χερσαία υφαλοκρηπίδα. Μόνο την νησιωτική.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σημερινή του δήλωση, προαναγγέλλει ότι προτίθεται να προσφύγει στην Χάγη για τις «θαλάσσιες ζώνες» γενικώς, οι οποίες φυσικά συμπεριλαμβάνουν και τα χωρικά ύδατα!  

Η δήλωση αυτή βέβαια είναι και ένα τεράστιο δώρο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ο τούρκος πρόεδρος μπορεί να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος και είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη δήλωση Μητσοτάκη στην προεκλογική του εκστρατεία, καγχάζοντας ότι οδηγεί την Ελλάδα σε εθνική υποχώρηση και παράδοση εθνικής κυριαρχίας.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη προειδοποίηση στους Έλληνες ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση να διαπραγματευτούν τα χωρικά ύδατα της Κρήτης και της Ευβοίας, με την Τουρκία.

Ουδείς πλέον μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει το «σχέδιο Μητσοτάκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ