Χάσαμε και τρίτο κορυφαιο ηθοποιό μεσα στη Μεγαλη εβδομάδα: Έφυγε απο τη ζωη η σπουδαία πρωταγωνίστρια Ντίνα Σταθάτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία από τις θρυλικές μορφές του θιάσου «Βασίλης Λογοθετίδης», η Ντίνα Σταθάτου, έφυγε από τη ζωή χθες το μεσημέρι σε ηλικία 98 ετών. Η σπουδαία ηθοποιός και τελευταία εν ζωή συνεργάτις του κορυφαίου κωμικού άφησε την τελευταία της πνοή σε χωριό της Κεφαλλονιάς, έχοντας κοντά της τους γιους της, αλλά και πάντα στο μυαλό της τις ένδοξες στιγμές που πέρασε δίπλα στο ιερό τέρας Βασίλη Λογοθετίδη.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Μάλιστα, πέρυσι την άνοιξη πραγματοποιήθηκε και μια εκδήλωση προς τιμήν της από τον σύλλογο Ριφόρτσο της Κεφαλλονιάς και τον καλό της φίλο Ορέστη Καπάτο. Είχε παίξει στον θίασο Λογοθετίδη στις μυθικές πλέον ταινίες «Σάντα Τσικίτα», «Δεσποινίς ετών 39», «Ενα βότσαλο στη λίμνη» καθώς και στο «Ούτε γάτα ούτε ζημιά»

fgh

Η «Espresso» κατάφερε πέρυσι τον Φεβρουάριο να κάνει τη μοναδική συνέντευξη στη ζωή της, με την ίδια να θυμάται όλη τη ζωή της σαν κινηματογραφική ταινία. Καθισμένη στον καναπέ του σπιτιού της, η ίδια θυμόταν καθετί με απόλυτη διαύγεια. «Εφυγα αρκετά νωρίς από το επάγγελμα,γιατί έκανα οικογένεια και έπρεπε να αποσυρθώ. Για μένα πάνω από όλα ήταν η οικογένεια. Με τον Βασίλη έπαιξα πολλά χρόνια στο πλευρό του. Σχεδόν μία δεκαετία αδιάκοπα, και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Και ομολογουμένως ο ίδιος με εκτιμούσε πάρα πολύ, όπως και εγώ εκείνον. Πώς με βρήκε; Εγώ σπούδαζα στο Εθνικό Θέατρο, που τότε λεγόταν Βασιλικό Θέατρο. Οταν τελείωσα τις σπουδές μου, εγώ έπαιξα για πρώτη φορά με τον Αιμίλιο Βεάκη. Ηταν η τελευταία φορά που ο Βεάκης ανέβηκε στη σκηνή. Ο Λογοθετίδης λάτρευε τον Βεάκη, με είδε στην παράσταση και, όταν έκανε θίασο, με φώναξε να παίξω μαζί του» έλεγε πέρυσι τον Φεβρουάριο η υπερήλικας ηθοποιός, η οποία αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας από το 1960, όταν αποφάσισε να αποκτήσει οικογένεια.

fgf

«Ο Λογοθετίδης θα έλεγα πως ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος με ευαισθησίες και χωρίς κόμπλεξ. Θεωρώ πως δεν είχε απωθημένα και κυρίως δεν ήταν γυναικάς. Ηταν χαμηλών τόνων. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω κακή κουβέντα για τον Βασίλη. Ως θιασάρχης μάς πλήρωνε πολύ καλά και δεν έφευγε ούτε μέρα από τα συμφωνηθέντα. Σωστότατος σε όλα του. Ηταν παραπάνω από οκτώ χρόνια που δούλεψα μαζί του. Δεν νομίζω πως μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν. Αν δείτε τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, βάλτε 100 φορές πάνω καλύτερος στο θέατρο. Είναι ο μοναδικός ηθοποιός που μπορείς να πεις τη λέξη “αναντικατάστατος”. Το κοινό παραληρούσε για εκείνον» ανέφερε σε αυτή την ιστορική συνέντευξη.

σελ 20 φ7 Santa Chikita 12

Οσα ήξερε για τον δεσμό με τη Λιβυκού

Η ίδια, μάλιστα, θυμόταν έντονα και τον δεσμό που είχε εκείνος με την Ιλυα Λιβυκού: «Βέβαια και είχαν δεσμό. Και ήταν για μας κάπως περίεργο όλο αυτό. Η Ιλυα ήταν πανέμορφη γυναίκα. Η μητέρα της Ιλυας εργαζόταν στον θίασο! Δεν θα σας το κρύψω, δεν άφηναν περιθώρια για να τους αντιμετωπίσεις ως ζευγάρι. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, ήταν ζευγάρι με τον Βασίλη. Ισως υπολόγιζε στη μεγάλη φήμη του Βασίλη. Με τον θίασο πήγαμε με ένα καράβι στην Αμερική και δεν θυμάμαι πόσους μήνες κάναμε για να φτάσουμε τότε. Ηταν μια υπέροχη εμπειρία, που θυμάμαι πλέον αμυδρά. Θυμάμαι, είχε σπάσει το χέρι του πάνω στο καράβι. Ομως, δεν θα ξεχάσω πως, όταν ο Βασίλης βγήκε στη σκηνή, ταρακουνήθηκε όλο το θέατρο. Μεγάλη λατρεία από τους ομογενείς». Τέλος, για τη ζωή της έλεγε: «Παντρεύτηκα τον Νίκο Σπαθή και τα παράτησα όλα. Εκανα οικογένεια και μόλις απέκτησα το πρώτο μου παιδί, είπα τέλος. Αφοσιώθηκα ολοκληρωτικά στην οικογένεια και ξέχασα όλο μου το παρελθόν! Μου λείπει το θέατρο. Αυτό είναι αλήθεια. Ο κινηματογράφος όχι, γιατί δεν δούλεψα τόσο πολύ σε αυτόν και είναι κάπως πιο άψυχος από το θεατρικό σανίδι, που ακούς το χειροκρότημα και νιώθεις την ανάσα του κόσμου».

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη στην Κεφαλλονιά.

Να θυμίσουμε τως τις προηγούμενες μέρες, μεσα στην μεγάλη εβδομάδα έφυγαν απο τη ζωη ο Ηλίας Ασπρουδης και ο Χρήστος Μπιρος

&nbsp

Χάσαμε και δεύτερο σπουδαίο ηθοποιό μεσα στη Μεγάλη Βδομάδα – Έφυγε απο τη ζωη ο Ηλίας Ασπρουδης

Έσβησε αθορυβα ένας σπουδαίος ηθοποιός που λατρεψε ολη η Ελλάδα, ο Χρήστος Μπιρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ