Βαρυσήμαντο διάγγελμα Μακρόν για το συνταξιοδοτικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού προχώρησε ακάθεκτος στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμισή του, ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται απόψε το βράδυ να απευθύνει βαρυσήμαντο διάγγελμα προς το γαλλικό λαό, χαράσσοντας την επόμενη ημέρα της πολιτικής του.

Ουσιαστικά, ακολουθώντας την ολοκλήρωση της επίμαχης αυτής μεταρρύθμισης, ο Γάλλος Πρόεδρος επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα στους… οργισμένους υπηκόους του. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «L’Express», η αποψινή ομιλία του Γάλλου Προέδρου, η οποία και θα μεταδοθεί από τα κύρια τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, αναμένεται να στραφεί προς το υπόλοιπο της πενταετούς θητείας του. Ωστόσο, για να μαζέψει τα… κομμάτια ύστερα από τρεις μήνες έντονης κοινωνικής κρίσης, και με μια εκτελεστική εξουσία που έχει πληγεί από τη χρήση του Άρθρου 49.3 και εξακολουθεί να στερείται πλειοψηφίας στη Συνέλευση, το εγχείρημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μάλλον μοιάζει τεράστιο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Μακρόν, ο οποίος θα υποδεχθεί υπουργούς και ηγέτες της πλειοψηφίας το απόγευμα, πρόκειται να χαράξει τις προοπτικές για τις επόμενες εβδομάδες, σε μια, επί της ουσίας, «επαναβεβαίωση» της πορείας του. Οι εκκλήσεις των αντιπάλων της μεταρρύθμισης έχουν πλημμυρίσει τα κοινωνικά δίκτυα και οργανώνονται διαδηλώσεις και συναυλίες μπροστά από δημαρχεία ή νομαρχίες στις 8:00 μ.μ. (τοπική ώρα, 09:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), την ώρα, δηλαδή, του διαγγέλματος του Γάλλου Προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ