Φιάσκο: Αναβολή της ιστορικής εκτόξευσης του πανίσχυρου πυραύλου Starship από την Space X του Έλον Μασκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια σύντομη ανακοίνωσή του, ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε πως, τελικά, δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η πολυαναμενόμενη εκτόξευση του πυραύλουStarship της διαστημικής εταιρείας του SpaceX.

«Μια βαλβίδα πίεσης φαίνεται να είναι παγωμένη, έτσι, εκτός κι αν ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα, δεν έχουμε εκτόξευση σήμερα», ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο εκκεντρικός Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, με τους μηχανικούς να  προσπαθούν σκληρά να επιλύσουν το τεχνικό πρόβλημα στη βαλβίδα των κινητήρων, χωρίς επιτυχία. Πλέον, αναμένεται νέα προσπάθεια για την εκτόξευση του Starship σε τουλάχιστον 48 ώρες.

Ο Starship αποτελεί, ουσιαστικά, τον πιο ισχυρό πύραυλο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με την παρθενική αυτή δοκιμαστική του πτήση, να αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο τον Μασκ το αρχικό βήμα για την επιστροφή των ανθρώπων στη σελήνη και, τελικά, στον Άρη! Εχει μήκος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε προηγούμενο πύραυλο στην ιστορία.

Εχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως και γρήγορα, μετά την κάθε πτήση του. Το κορυφαίο τμήμα του έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε μια σύντομη εκτόξευση, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εκτοξευθεί μαζί με το χαμηλότερο τμήμα του.

Η εκτόξευσή του, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χωρίς πλήρωμα, θα γινόταν από το Μπόκα Τσίκα του Τέξας και ήταν προγραμματισμένη για τις 08:20 τοπική ώρα (16:20 ώρα Ελλάδας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ