Πισώπλατη μαχαιριά από τις ΗΠΑ: Εγκρίθηκε αναβάθμιση των τουρκικών F 16!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι! Διθύραμβοι από το πρακτορείο Αναντολού

Με μισόλογα, όπως έγινε και με την προδοσία του east Med, η αμερικανική πλευρά προσπαθεί να πείσει πως η έγκριση αναφέρεται σε παλαιότερο αίτημα εξοπλισμού εκσυγχρονισμού των αμερικανικών μαχητικών που κατέχει η Τουρκία, γεγονός φυσικά που είναι προπέτασμα καπνού, καθώς το κόστος των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που Ενεκρίθη, παραπέμπει σαφώς σε κιτ αναβαθμίσεις ηλεκτρονικών συστημάτων των υφιστάμενων μαχητικών.

Σοβαρή εξέλιξη στο θέμα εκσυγχρονισμού των F-16 της Τουρκίας, καθώς όπως γράφει το πρακτορείο Anadolu, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 των γειτόνων!

Μάλιστα τo τουρκικό πρακτορείο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν και παρακολουθούν το θέμα.

Φαίνεται πως το τουρκικό παρακράτος που έχει πάρει πλήρως τα ηνία του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, όπως αποδείχτηκε και με τις εξελίξεις για τον East Med, κατάφερε πάλι και ταπείνωσε την Ελλάδα.

Ντουρακογλου Αρμενια
Η τουρκικής καταγωγής Ναζ Ντουράκογλου που λύνει και δένει στο αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών

Αξίζει να σημειωθεί πως και το πρακτορείο Reuters, επικαλέστηκε πηγές που γνωρίζουν το θέμα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση ενός μικρού πακέτου εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας, αφού οι επικεφαλής των επιτροπών του αμερικανικού Κογκρέσου έδωσαν άτυπη έγκριση για την πώληση».

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μπορεί να στείλει την ειδοποίηση για την επίσημη πώληση, στην οποία περιλαμβάνονται ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα, ήδη από σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ