Ξέσπασμα οργής στην Γαλλία μετά το διάγγελμα Μακρόν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανέναν δεν έπεισε το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος με αλαζονικό ύφος όχι μόνο επέμεινε στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά προχώρησε σε αόριστες υποσχέσεις για μέτρα σε κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό επίπεδο.

Έδειξε εκτός τόπου και χρόνου, θεωρώντας προφανώς ότι η μαζική κατακραυγή εναντίον του θα… κοπάσει, επειδή έκανε ένα διάγγελμα!

Οι πολιτικές της κυβέρνησής του ωστόσο, οι οποίες εφαρμόζονται χωρίς καμία κοινωνική έγκριση, έχουν προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό, ο οποίος δεν αναμένεται να σταματήσει. Ίσα-ίσα, κάθε μέρα γίνεται και πιο έντονος.

Η αντίδραση της γαλλικής κοινωνίας στο διάγγελμα του Μακρόν και η επιδεικτική απόρριψη του Γάλλου Προέδρου από τον κόσμο, ήταν άμεση και ιδιαίτερα προφανής. Το ίδιο άμεση και προφανής, ήταν και η αστυνομική βία, με τη γαλλική κυβέρνηση να επιστρατεύει κάθε μέσο για να κάμψει το φρόνημα των πολιτών…

Σύμφωνα με όσα μεταδιδει η Μαρια Δεναξα:

Παρίσι πριν απο λίγο. Η απόρριψη του Μακρόν απο τους Γάλλους είναι μαζική. Οι διαμαρτυρίες πλέον ξέφευγουν απο το πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Οι γάλλοι εναντιώνονται στις πολιτικές του ακραίου φιλελευθερισμού που επιχειρεί να εφαρμόσει χωρίς την έγκριση τους ο πρόεδρος τους. Κατά τη διάρκεια της περυσινής προεκλογικής εκστρατείας, δεν παρουσίασε κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αρκέστηκε σε επιθέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους και να κάνει φασαρία κουνώντας τα σκιάχτρα των άκρων…👇

ΔΗΜΟΦΙΛΗ