Τι συμβαίνει τελικά με τα «ελληνικά UAV»; Βίντεο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βρέχει» δισεκατομμύρια στον χώρο της Άμυνας…Από αυτά το πραγματικά πιο χρήσιμο, ισχυρό και αποτελεσματικό όπλο των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό τους, δεν έχουν πάρει τίποτα! Μερικά ψίχουλα που όχι μόνο δεν βοήθησαν τους στρατιωτικούς, αλλά τους εξόργισαν. Τους εξόργισαν πολύ…

Η Εθνική Άμυνα κοστίζει και για να είναι εξοπλισμένη η χώρα απαιτούνται και θυσίες. Αυτό το αποδέχονται παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πρώτοι απ ΄  όλους οι πολίτες. Όμως επειδή το «έργο» των εξοπλισμών και της πώλησης πατριωτισμού μέσω των δισεκατομμυρίων που τα παίρνουν από τις τσέπες τους οι κυβερνώντες, έχει παιχτεί κάμποσες φορές, είναι πλέον πιο υποψιασμένοι. Μετά από το κλίμα ευφορίας που σκόρπισε η κυβέρνηση με την επιλογή των γαλλικών φρεγατών και των Rafale, ακολούθησε μια «καταιγίδα» παραγγελιών για οπλικά συστήματα αμφιβόλου χρησιμότητας, πολλά από τα οποία προέκυψαν από το πουθενά!

Το χειρότερο απ ΄ όλα είναι ότι απο τα 15 δις παραγγελιών στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη , στην ελληνική αμυντική βιομηχανία θα επιστρέψουν επίσης ψίχουλα!

Αμφιβολίες έχουν αρχίσει να προκαλούνται ακόμη και για τις ελάχιστες προσπάθειες που χειροκροτήθηκαν με την ανακοίνωση τους. Η συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας με ελληνικά πανεπιστήμια για να προχωρήσουν προγράμματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών ακούστηκε πολύ ελκυστική. Μόνο που στην πορεία προκλήθηκαν πολλές και βάσιμες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα αυτών των συνεργασιών.

Στις 6 Απριλίου η δημοσιογραφική ομάδα των Data Journalists  παρουσίασε μια ολοκληρωμένη έρευνα μέσω της οποίας τέθηκαν όλα τα ερωτήματα για τα προγράμματα ΑΡΧΥΤΑΣ και ΓΡΥΠΑΣ που έχουν ανακοινωθεί. Τον ΑΡΧΥΤΑ δεν τον έχουμε δει ,ούτε έχουμε κάποια ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος, εκτός από τις γενικότητες που έχει κατά καιρούς δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παραδόξως πρωταγωνιστικό ρόλο στα προγράμματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει το υπουργείο Οικονομικών κι όχι το Εθνικής Άμυνας. Δεν είναι το μοναδικό παράδοξο όπως προκύπτει από την έρευνα των Data journalists. Παράδοξο έως παράλογο το γεγονός ότι στην ομάδα που σχεδίαζε τον ΑΡΧΥΤΑ δεν συμμετείχε αεροναυπηγός.

Το βίντεο με τις δηλώσεις ειδικών και ανθρώπων που έχουν σχέση με την ΕΑΒ είναι αποκαλυπτικό. Είναι τα βίντεο που έχουν δημοσιοποιήσει οι Data journalists. Η ΕΑΒ δεν είχε δώσει καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα που της είχαν τεθεί, επικαλούμενη το απόρρητο. Εξακολουθεί να μην απαντά επί της ουσίας. Μόνο που όπως έχουμε ξαναγράψει το απόρρητο δεν μπορεί να πείσει τους Έλληνες φορολογούμενους που έχουν αρχίσει να πείθονται ότι όσοι ασκήσαμε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να εξοπλίσει τη χώρα δεν ήταν ορθός.

Μιλούν ο Μπάμπης Παπασπύρου πρώην αντιπρόεδρος της ΕΑΒ, ο Νίκος Καπίρης πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΑΒ και ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων η οποία έχει φτιάξει UAV με το όνομα ΑΡΧΥΤΑΣ. Η διαφορά του με τον ΑΡΧΥΤΑ που φτιάχνεται είναι το UAV της ΣΝΔ έχει πετάξει!

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

militaire.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ