Έφυγε απο τη ζωη η Δέσποινα Γερουλάνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Δέσποινας Γερουλάνου η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα μετά από νοσηλεία λίγων ημερών σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τα πολύ κοντινά μέλη της οικογενείας της θα την αποχαιρετίσουν και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν την διαδικασία της αποτέφρωσης της καθώς ήταν επιθυμία της ίδιας.

Το τελευταίο αντίο στην αδερφή του Παύλου Γερουλάνου και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023 θα πουν τα δύο παιδιά της, Σωτήρης και Αιμιλία, ο αδελφός της, πολιτικός και πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, και οι αδελφές της Ειρήνη και Μαρίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δέσποινα Γερουλάνου έδινε μάχη με αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπωρούσε ιδιαίτερα. Μόλις λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού και σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τους αγαπημένους της.

Ποια ήταν η Δέσποινα Γερουλάνου

Η Δέσποινα Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Θεάτρου Τέχνης (Θέατρο Τέχνης) Κάρολος Κουν. Εργάστηκε, μάλιστα, έως το 1990 στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Παρακολούθησε, παράλληλα, μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και κοσμημάτων στο Παρίσι.

Απόγονος των Μπενάκηδων, η Δέσποινα Γερουλάνου, κόρη του Μαρίνου Γερουλάνου και της Αιμιλίας Γερουλάνου-Καλλιγά, εγγονής του Αντώνη Μπενάκη, μεγάλωσε μέσα στο Μουσείο.

Από το 1994 είναι διευθύντρια των Γκαλερί του Μουσείου Μπενάκη, αναδιοργανώνοντας το πρώτο Πωλητήριο του Μουσείου και ιδρύοντας τέσσερις νέους χώρους για την προώθηση και υποστήριξη παραδοσιακών και σύγχρονων εφαρμοσμένων τεχνών και σχεδιασμού. Έχει επιμεληθεί διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις σε αυτούς τους τομείς. Μεταξύ αυτών είναι οι σειρές «Αναζητήσεις στην Ύλη» και «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου 3», αναδεικνύοντας σημαντικούς εκπροσώπους των εφαρμοσμένων τεχνών και του design. Ήταν μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Πολιτιστικό Συμβούλιο του Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ