Κίνδυνος δημόσιας υγείας από τις ελλείψεις φαρμάκων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να λυθεί άμεσα το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων που ταλαιπωρεί τους πολίτες και τον κλάδο της υγείας ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως πως προκύπτει «κίνδυνος δημόσιας υγείας» αν εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πραγματικά απελπιστική αν αναλογιστεί κανείς πωςσύμφωνα με την πρόσφατη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη αυξήθηκαν από τα 215 στα 235!

Εκτός από την άμεση επέμβαση του πρωθυπουργού οι φαρμακοποιοί ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, η οποία δεν έχει γίνει, αν και, όπως αναφέρουν, έχει ζητηθεί πολλάκις από την πλευρά τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής:

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη Χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ.

Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα, όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον.

Έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ