Γιώργος Τσιπρας: Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου είναι η πιο προοδευτική χριστιανική Εκκλησία στον κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας παραχώρησε ο τομεάρχης Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής για τη Β’ Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας στον εκδότη του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, Ανδρέα Καραγιάννη.

Σε μια ζωντανή κουβέντα, ο κύριος Τσίπρας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, σχετικά με την Οικονομία, την Εξωτερική Πολιτική, τα Κοινωνικά Ζητήματα, τις εκλογές, τις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους αλλά ανέλυσε και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, εστιάζοντας στους νέους ανθρώπους αλλά και στην Ομογένεια.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Άμεσα μείωση έμμεσων φόρων, δηλαδή του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης συν του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Θα υπάρξουν μέτρα να περιορισθούν τα κέρδη των εταιριών. Αύξηση κατώτατου μισθού για προσαρμογή και να μπορέσει να ανασάνει ο μέσος πολίτης.

Μακροπρόθεσμα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του πληθωρισμού και οι παθογένειες της Ελληνικής Οικονομίας.

ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Σχεδόν σε όλο τον φιλελεύθερο κόσμο , το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού έχει ξεκαθαριστεί, πρέπει να προοδεύσουμε σαν χώρα, έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ.

Για όλα τα ζητήματα πρέπει να υπάρχει περισσότερη διαβούλευση.

Είναι θέμα δικαιωμάτων, ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά σαν κοινωνία. Δεν πρέπει να έχουμε μίσος για κάτι, άλλο οι διαφορετικές απόψεις που πρέπει να γίνουν σεβαστές, άλλο το μίσος.

ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δεν ζούμε όπως πριν από 10 χρόνια με την Τουρκία. Η Τουρκία νιώθει πως έχει μεγαλώσει και διεκδικεί περισσότερα πράγματα γιατί νιώθει ότι μπορεί.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια νέα απειλή και χρειάζεται χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής.

ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η Επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία, Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου είναι η πιο προοδευτική χριστιανική Εκκλησία στον κόσμο. Οι Εκκλησίες δεν είναι κάτι αμετάβλητο στο χρόνο.

Η Αριστερά έχει δώσει αγώνες με την Ιεροσύνη και την Εκκλησία μαζί ανά τα χρόνια.

Αυτά που λέγονται για την Αριστερά και την Εκκλησία είναι παρόμοια με αυτά που λένε για την Αριστερά και τα Εθνικά Θέματα. Δεν έχουν καμία ουσία και ρεαλιστική βάση.

Πρέπει γενικά να εκλείψουν οι ακροδεξιές φωνές του μίσους.

Θέλω πολύ να επισκεφθώ το Άγιο Όρος.

Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί τα τελευταία χρόνια γνώρισα πολλούς Γέροντες και Ιερείς , όχι μόνο αυτούς που έχουμε στην κάθε ενορία. Γνώρισα έναν άλλον κόσμο και νιώθω πολύ χαρούμενος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ